witte-wijn

Witte wijn

Witte wijn wordt gemaakt uit het sap van druiven. De most (sap) is dus vrij van schillen, steeltjes en pitten. Omdat druivensap weinig tot geen kleurstof bevat zal de wijn nagenoeg blank zijn. Witte wijn kan daarom ook van blauwe druiven gemaakt worden. Witte wijn gemaakt van witte druiven wordt in Frankrijk ook wel blanc de blanc genoemd genoemd. De werkelijke kleur van de wijn wordt bepaald door het gebruikte druivenras. Ook leeftijd speelt een rol. Een jonge wijn kan een groene zweem vertonen. Bij oudering van de wijn zal de kleur ook veranderen. Variaties van nagenoeg blank naar lichtgeel tot groen, donkergeel, oranje en bruin worden als “witte wijn” aangemerkt.

 

Online witte wijn kopen

Eenvoudig witte wijn kopen

Witte wijn online kopen doet u gemakkelijk en snel bij Wijnbroeders. Ons assortiment van witte wijnen is met zorg voor u samengesteld. Heeft u een vraag over een witte wijn of heeft u hulp nodig bij uw wijnkeuze? Neem dan contact op!

Bij Wijnbroeders is witte wijn ingedeeld in vier smaaktypes: zoete witte wijn, fruitige witte wijn, frisse witte wijn en volle witte wijn.

Zoete witte wijn

Een zoete witte wijn is heerlijk als aperitief of bij het dessert. Zoete witte wijn is meer dan een dessertwijn en kent tal van bereidingsmethodes die elk zorgen voor de eigen, specifieke zoete smaak.

Fruitige witte wijn

Fruitig witte wijnen hebben een licht mondgevoel, zijn soepel en hebben fruitige geuren. Vaak smaken van peer en rijpe gele appel.

Frisse witte wijn

Frisse witte wijnen zijn droog, knisperend en hebben een strak mondgevoel. Smaken van citrus, groene appel. Wijn-spijs combinaties zijn frisse salades maar ook garnalen en mosselen.

Volle witte wijn

Volle witte wijnen zijn zacht, rond en rijk van smaak.  Hebben een heldere gouden kleur en frisse en romige geuren. Vaak smaken van banaan, ananas, mango, boter en vanille.