australie

Rosé Wijn Australië

Australische rosé wijnen

Niets lekkerder op een warme zomerdag dan een glas verkwikkende rosé. Australiërs kunnen het weten, want in het zonnigste land ter wereld zijn de terrassen elke dag gevuld. Niet zo gek dat we steeds vaker Australische rosé aantreffen, van gevestigde Australische wijnhuizen. Druiven voor Australische rosé komen uit het hele land.

Ontdek en bekijk hier ons complete aanbod aan Australische rosé wijnen. Mocht u persoonlijk advies willen, neem dan contact met ons op.

Lorimer Rosé 2019

Australië | Zuid-Australië
7,35 p.st.

Australische rosé wijnen

Problemen in de wijngaarden

In de lente eten de kangoeroes, als ze de kans krijgen, de nieuwe uitlopers van de wijnstokken op. Later in het seizoen zijn het limoengroene papegaaien en silver-eyes (trekvogeltjes), die zich te volvreten met rijpe druiven. De bescherming tegen de silver-eyes zijn de gombomen, die om de wijngaarden heen staan aangeplant. Het traditionele voedsel van de silver-eyes is de nectar van de gombomen. Als de bloei van de gombomen en daardoor de nectar op tijd is, laten de vogeltjes de druiven met rust.

De wijngebieden

Van Cabernet uit Coonawarra en Margaret River tot verse ranken van Grenache uit Barossa. Kortom in het hele zuidelijk wijngebied van Australië worden druiven gebruikt voor de Australische rosé`s

Blauwe druiven

De meeste Australische rosé bevat Shiraz, want deze blauwe druif groeit vrijwel overal in het land. Dankzij de hoge kwaliteit van de Australische Shiraz, smaakt de rosé verrassend rijk en complex.

Bekende rosé wijnen.

Het wijnhuis de Bortoli produceert een uitgebreid gamma wijnen op verschillende kwaliteitsniveau`s, uitlopend van prettig generieke blends of specifiek van de Shiraz.