Persoonlijk wijnadvies
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 100,- (NL & BE)
Betaalgemak & veilig betalen
Menu
Filter op prijs
Filter op prijs - slider
6 โ€” 56
Past goed bij
Past goed bij
Meer tonen
Wijnsoort
Wijnsoort
Meer tonen
Wijnhuis
Wijnhuis
Meer tonen
Regio
Regio
Meer tonen
Druivensoort
Druivensoort
Meer tonen
Land
Land
Meer tonen

Klantenservice

Vragen of advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice.

Klantenbeoordelingen

Pinotage

Toegang tot exclusieve wijn aanbiedingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve acties, aanbiedingen en informatie over de nieuwste top wijnen!

Pinotage

Het unieke vanย Pinotageย is dat het geurt en smaakt als geen andere wijn.ย Pinotageย kan een hele smaak en geurarsenaal naar boven laten komen, hoewel het uitermate moeilijk is dit ook effectief te proeven en te ruiken.ย  De Pinotage heeft een diep rode kleur. In de geur fruitig met aroma`s van jam-achtig fruit en pruim, maar ook rubber en aards. In de smaak en afdronkย  vaak een stevige structuur met een hoog alcoholgehalte. Pinotage is een relatief vroeg rijpende druif die goed groeit. ย Wijnstokken kunnen ย grote volumes leveren, maar dat komt de kwaliteit natuurlijk niet ten goede. Gelukkig wordt de Pinotage tegenwoordig streng gesnoeid. De druif is klein, heeft een dikke schil en kan een hoog suikergehalte hebben.

Regio`s van Pinotage

De Pinotage druif gedijt het beste in relatief gematigde klimaten, hoewel hij zich goed kan aanpassen. Inย Zuid-Afrikaย wordt de Pinotage daarom vooral aangeplant in gebieden die niet te ver van de Atlantische of Indische kust liggen. Buiten Zuid-Afrika wordt de Pinotage met name in Californiรซ, Braziliรซ en Nieuw-Zeeland aangeplant. De druif heeft een voorkeur voor heuvels met een bodem die water gemiddeld tot goed kan vasthouden. Er worden veel verschillende types wijn van geproduceerd: van rosรฉ tot houtgerijpte exemplaren. Tevens wordt de druif vaak inย blendsย (assemblages) gebruikt.

Geschiedenis van Pinotage

Deze blauwe druif is een creatie van de Franse professor Abraham Perold, die in 1925 met de kruising van de druivenย Pinot Noirย en Cinsault hoopte dat de nieuwe druif de kwaliteiten van de ouders zou overnemen: de hoge productiviteit van de Cinsault en de kleur, geur, smaak en complexiteit van de Pinot Noir. Omdat in Zuid-Afrika de Cinsault druif vroeger bekend stond als โ€˜Hermitageโ€™, leidde de samenvoeging van de namen van de ouders tot de naam โ€˜Pinotageโ€™.

Wat eten we erbij

Een lichte Pinotage doet het, iets gekoeld, goed bij kruidige gerechten zoals Indiase Curry, een grove patรฉ ย en zelfs bij vis: perfect bij een stuk gegrilde tonijn. Zijn stevigere broer komt het best tot zijn recht bij wat zwaardere gerechten zoals geroosterd vlees, kip , pasta en halfharde kazen. Ook wild- en lamstoofschotels matchen goed.

Filters

Filter op prijs
Filter op prijs - slider
6 โ€” 56
Past goed bij
Past goed bij
Meer tonen
Wijnsoort
Wijnsoort
Meer tonen
Wijnhuis
Wijnhuis
Meer tonen
Regio
Regio
Meer tonen
Druivensoort
Druivensoort
Meer tonen
Land
Land
Meer tonen
1. Wat voor smaak vind je het lekkerst in een drankje?
Maak een keuze!
2. Waar wil je de wijn bij drinken?
Maak een keuze!
3. Wat voor soort wijn drink je meestal (of denk je dat je lekker vindt)?
Maak een keuze!
4. Waarvoor zoek je de wijn
Maak een keuze!

Winkelwagen

U heeft nog geen wijn in uw winkelwagen.