Wat maakt de Provence rosé zo populair?

Rosé wijnen zijn ontzettend geliefd, de wijnen zijn er in allerlei verschillende soorten stijlen en worden overal ter wereld geproduceerd. Er zijn droge rosé wijnen maar ook zoete varianten en de kleur van rosé wijn varieert van zeer bleek tot felroze bijna tegen rood aan. Rosé wijnen zijn vooral in de zomermaanden niet aan te slepen. De meest bekende en meest populaire rosé wijn is rosé wijn uit de Provence in Frankrijk. Wie denkt aan Frankrijk denkt aan wijn en wie denkt aan de Provence streek denkt al snel aan de prachtige rosé wijn uit deze streek. Wat deze wijn zo populair maakt zijn de kenmerken van de wijn waaronder de fruitige aroma’s, toegankelijke karakter en dat de wijn ontzettend goed gecombineerd kan worden met verschillende gerechten.

De Provence streek

De Provence streek ligt in het zuidoosten van Frankrijk aan de Middellandse Zee. De streek beschikt over een prachtig heuvellandschap, met pittoreske dorpjes, lavendelvelden en natuurlijk wijngaarden.  Het is de oudste wijnstreek van Frankrijk waar al meer dan 2600 jaar wijn wordt gemaakt. Er heerst een mediterraan klimaat met invloed van de zee. De zachte winters en warme zomers in combinatie met de zeewind bieden de perfecte omstandigheden voor de groei van de druiven in de wijngaarden. De wijnstreek werd al snel bekend vanwege het produceren van roze wijnen, oftewel rosé wijnen die voor het eerst in deze streek werden geproduceerd. De rosé wijnen voeren hier nog steeds de boventoon. Zo’n 88 procent van de wijnen die hier worden geproduceerd zijn rosé wijnen. De wijnstreek kent meerdere druivensoorten waarvan de Mourvedre de meest voorkomende soort is. Deze blauwe druif wordt vaak gebruikt als basis voor rosé en rode wijnen uit de Provence samen met de Grenache en Cinsault druiven.

Kenmerken van de Provence rosé

Rosé wijnen uit de Provence worden gekenmerkt door de zeer licht bleke zalmroze kleur. De wijn wordt het meest gedronken in de zomermaanden maar kan eigenlijk het gehele jaar door worden gedronken omdat de rosé ontzettend toegankelijk en veelzijdig is. De smaak van de Provence rosé is afhankelijk van diverse factoren maar deze is over het algemeen fruitig met aroma’s van rood fruit gecombineerd met subtiele hints van kruiden en specerijen. De wijn combineert over het algemeen ook ontzettend goed met vis- en vleesgerechten wat de populariteit van de Provence rosé ook ten goede komt.

Provence rosé wijnen bestellen

Bent u op zoek naar een heerlijke Provence rosé? Bekijk dan het aanbod op Wijnbroeders.nl. De Provence rosé wijnen van Wijnbroeders zijn niet alleen in de zomer maar het gehele jaar heerlijk om te drinken In de webshop worden diverse verschillende soorten prachtige rosé wijnen uit de Franse Provence streek aangeboden. Deze verschillende kwaliteitswijnen uit de Provence zijn online te bestellen en worden aangeboden in verschillende prijsklassen en allen tegen zeer scherpe prijzen.  De wijnen zijn per fles te bestellen maar u kunt in uw bestelling natuurlijk meerdere Provence rosé wijnen of andere wijnen met elkaar combineren.

Plaats uw bestelling en haal de zomer in huis met onze Provence style rosé wijnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.