Welke wijn bij vegetarische gerechten?

Of u ervoor kiest om altijd vegetarisch te eten of juist bepaalde dagen van de week, een ding is zeker: met elkaar eten we steeds minder vlees of vis. Bij wijnspijs-combinaties wordt er vaak gesproken over een goede wijn bij een vlees- of visgerecht. We weten er nu van alles over en bij elke vis of vleesbereiding is de juiste, bijpassende wijn te vinden op het internet. Toch worden vegetarische gerechten aanzienlijk populairder en dit mogen we niet uit het oog verliezen. Want welke wijn past nou eigenlijk goed bij een zomerse salade? Welke tafelwijn moet u gebruiken bij gegrilde groenten? Waar moet u mee oppassen bij wijn en vegetarische gerechten? Wijnbroeders geeft het antwoord op uw vraag!

wijn bij vegetarische gerechten

Wijn en vegetarische gerechten

Er zijn enorm veel recepten te vinden op het internet en in kookboeken. Hierin zien we steeds meer vegetarische recepten terugkomen. Welke wijn past bij deze vegetarische gerechten? Wij geven u prachtige wijnspijs-combinaties van de populairste vegetarische gerechten!

Wijn en salades
Houdt u ook zoveel van salades? Zou u deze het liefst elke dag eten? Dan is het fijn om te weten welke wijn u daarbij kunt drinken. Een salade is vaak fris, knapperig, rauw en krokant van smaak. Deze smaken komen volledig tot recht wanneer u er een lichte witte wijn bij drinkt. Denk bijvoorbeeld aan een Verdejo, Sauvignon Blanc of Grüner Veltliner. Wel is het belangrijk om te onthouden dat de slasoort invloed heeft op uw smaakbeleving. Met in het bijzonder rucola, deze sla is namelijk vrij bitter van smaak. Kies daarom zeker niet voor een wijn die van zichzelf erg bitter is.

Wijn, peulvruchten en wintergroenten
Maakt u graag gerechten van pompoen? Of bent u een enorme liefhebber van gerechten met koolsoorten? Dit zijn typische wintergerechten met een aardse smaak. Over het algemeen worden deze gerechten gebakken of gestoofd. Welke wijn goed aansluit bij peulvruchten en wintergroenten, is een volle en krachtige wijn. Wanneer u graag witte wijn drinkt, kunt u kiezen voor een Chardonnay of Viognier. Goede rode wijnen bij peulvruchten en wintergroenten zijn: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Tempranillo en Sangiovese.

Wijn, champignons en paddenstoelen
Champignons horen eigenlijk bij de herfst, maar vaak worden deze toch wel het hele jaar door aan diverse gerechten toegevoegd. De smaak van paddenstoelen is uniek, het is nootachtig en het heeft een lichte anijssmaak. De wijn die u serveert bij dit vegetarische gerecht mag een sterke wijn zijn maar moet zeker niet de overhand nemen. Kies daarom voor een rode wijn als Rioja Reserva. Drinkt u liever wit? Kies dan voor een witte wijn uit de streek Bourgogne of van de Riesling druif.

Wijn i.c.m. paprika, aubergine, wortels en bietjes
Roostert u het liefst al uw groenten tegelijkertijd in één grote pan? Voegt u hier vervolgens diverse kruiden aan toe? Dan is de kans groot dat groenten als paprika, aubergine, wortels en/of bietjes terug te vinden zijn in dit gerecht. Deze groentegerechten zijn vaak kruidig van smaak en knapperig van structuur. Welke wijn hier goed bij aansluit is afhankelijk van de kruiden die u kiest. In ieder geval adviseren wij u om te kiezen voor een kruidige wijn die goed combineert met het gerecht. Denk bijvoorbeeld aan een rode Zinfandel of Grenache wijn. Ook mag dit een witte Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc of Muscat zijn.

Natuurlijk heeft elk recept zijn unieke dressing, kruiden en toevoegingen. De smaak van het vegetarische recept kan hier sterk door beïnvloed worden. Houd daarom altijd rekening met de diverse ingrediënten die u gebruikt. Gebruik bij een salade bijvoorbeeld niet een te zure dressing, een frisse en milde dressing laat het gerecht beter tot uiting komen. Ook moet u oppassen met kruidige gerechten, te veel kruiden kan de wijnspijs-combinatie verzwakken.

Haal dé perfecte wijnen in huis voor uw gerecht!

Zoals u nu weet zijn er enorm veel wijnspijs-combinaties mogelijk. Wijn en vegetarische gerechten passen goed bij elkaar, mits u voor de juiste wijn kiest. Bij een salade hoort een lichte witte wijn, peulvruchten en wintergroenten komen tot zijn recht met een volle en krachtige wijn, paddenstoelen worden lekkerder met een sterke wijn én geroosterde, gekruide gerechten sluiten aan bij een kruidige wijn. Wilt u zelf aan de slag gaan het bereiden van vegetarische recepten? Haal dan snel dé perfecte wijn in huis van Wijnbroeders!

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 reviews)

7,65 per fles

Direct leverbaar

10,95 per fles

Direct leverbaar

9,45 per fles

Direct leverbaar

12,45 per fles

Direct leverbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.