Welke wijn schenkt u bij een kerstdiner?

Een prachtige kerstboom, traditionele kerstnummers, een overheerlijk kerstdiner en uw hele familie is alles wat u nodig heeft. Kerstmis staat weer voor de deur en dat betekent sfeervolle winterdagen. Met kerst spenderen we tijd aan de ander en gaat er niets boven gezellige en diepgaande gesprekken. Dit allemaal doen we onder het genot van lekkernijen en een heerlijk drankje. Voornamelijk het kerstdiner is de perfecte gelegenheid om uit te pakken. Verras uw opa, oma, ooms, tantes, neefjes en nichtjes met de lekkerste gerechten op de gourmetschaal. Dit allemaal maakt u compleet met een bijpassende en heerlijke tafelwijn. Bent u benieuwd welke wijn u het best kunt schenken tijdens het kerstdiner? Wijnbroeders geeft antwoord op uw vraag! Wij leggen u uit welke wijn uitstekend is bij de gourmetschaal. Ook geven we u een aantal voorbeelden van onze lekkerste kerstwijnen.

Wijn bij het kerstdiner

Bij het kerstdiner wordt bij de meeste families jaarlijks standaard de gourmetschaal uit de kast gehaald. Met een gourmetschaal kan iedereen aan tafel zijn of haar eigen gerechtjes bereiden door de meerdere kleine pannetjes en grote grillplaat bovenop. Voordat het gourmetten kan beginnen, is het belangrijk dat er verschillende ingrediënten op tafel staan. Biefstuk, garnalen, kip of gegrilde groenten; het kan allemaal op de gourmetschaal. Een scala aan ingrediënten betekent veel verschillende smaken. Bij elke smaak past een andere wijn. Wat de beste wijn is om te serveren bij het kersdiner? De wijn moet niet te licht zijn, want dat valt weg bij de veelheid aan smaken. Een te zware wijn is ook niet bevorderlijk, dit zal namelijk de gourmetgerechtjes overheersen. Kies daarom een allemansvriend, de beste begeleider is een rode wijn die toegankelijk, middelzwaar en soepel is. Die vindt u overal, van een Merlot uit Languedoc, Syrah uit Australië tot een Pinot Noir uit Chili. Drinken uw gasten liever een witte wijn tijdens het kerstdiner? Kies dan voor een frisse Pinot Grigio wijn.

Daarnaast is er ook nog één belangrijke tip voor de tafelwijn van uw kerstdiner. Schenk elke wijn gekoeld. De hitte van de gourmetschaal laat de omgevingstemperatuur behoorlijk stijgen. Hierdoor stijgt de temperatuur van de wijnflessen ook. Het is daarom verstandig om de wijn kouder dan normaal te schenken. Ook rode wijn schenkt u kouder dan normaal, dit doet u gemakkelijk met een wijnkoeler op tafel.

Dé perfecte tafelwijn vindt u bij Wijnbroeders!

Zoals u nu weet is een rode, toegankelijke, middelzware en soepele wijn dé perfecte tafelwijn voor uw kerstdiner. Dit kan een Merlot uit Languedoc, Syrah uit Australië en Pinot Noir uit Chili zijn. Drinken uw gasten liever een witte wijn? Kies dan voor een frisse Pinot Grigio wijn. Door te kiezen voor een bijpassende wijn, zorgt u ervoor dat de smaken van gourmetgerechten volledig tot uiting komen. Op zoek naar dé perfecte tafelwijn voor uw kerstdiner? Ontdek het ruime assortiment van Wijnbroeders. Vindt uw favoriet en geniet samen met uw familie tijdens Kerstmis van een hapje en een drankje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.