Wijn bij populaire voorgerechten

De feestdagen komen er aan en dat betekent uitgebreid tafelen samen met uw familie. Wilt u echt uitpakken tijdens het kerstdiner? Organiseer een luxe diner verdeeld in een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Tijdens een luxe diner wordt er bij iedere gang een passende tafelwijn geserveerd. De juiste wijn bepalen is lastiger dan het lijkt. Voornamelijk het kiezen van een wijn bij het voorgerecht wordt vaak gezien als een obstakel.  Wilt u weten welke wijn u het best kan schenken bij uw eigen gemaakte voorgerecht? Wij leggen u uit welke wijn past bij populaire voorgerechten.

Welke wijn past bij uw voorgerecht?

Voordat u gaat nadenken over de wijn die u kunt schenken, is het belangrijk om na te denken over het voorgerecht dat u wilt serveren aan uw gasten. Populaire voorgerechten zijn soep, carpaccio, salade en pasta.

Wijn bij soep
Bij een romige soep, zoals een tomatensoep of goulashsoep, kunt u het best een kruidige rode wijn schenken. Druivenrassen met hoge zuren vullen de soep goed aan. Rode wijnen van de Merlot, Malbec, Cabernet Sauvignon of Cabernet Franc druif zijn een uitstekende begeleider bij dit gerecht.

Bij een lichtere soep, zoals een groentesoep of kippensoep, kunt u het best een droge witte wijn schenken. Witte wijnen van de Chardonnay, Muscat, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc of Pinot Gris druif laat een groente- of kippensoep volledig tot zijn recht komen.

Wijn bij salade
Bij een salade kunt u het best kiezen voor een witte wijn die niet te zoet en niet te kruidig is. Uitstekende begeleiders zijn Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Blanc, Muscadet, Riesling, Trebbiano en Chenin wijnen. Heeft u een salade met vis? Kies voor een iets kruidigere en drogere Muscat of Pinot Gris wijn.

Wijn bij mosselen
Bij mosselen kunt u het best een droge, witte wijn met een fris fruitige smaak schenken. Kies bijvoorbeeld voor een wijn gebaseerd op Pinot Blanc of Sauvignon Blanc druiven. Dit geldt ook voor andere voorgerechten met rauwe vis.

Wijn bij rundercarpaccio
Het komt niet vaak voor, maar er zijn ook voorgerechten waar rode wijn geschonken wordt. Bij een rundercarpaccio kunt u het best een lichte rode wijn schenken. Kies bijvoorbeeld voor een Franse Malbec, Merlot of een Itailiaanse Nero d’avola druif. Deze wijnen bevatten iets aards, wat goed samen gaat met de truffelmayonaise.

Wijn bij bruschetta
Bij een combinatie van geroosterd tomaat, brood, basilicum en gesmolten mozarella past het beste een lichte en droge wijn. Denk hierbij aan een witte Pinot Grigio en Chardonnay óf kies voor een rosé met frisse zuren van de Grenache druif. Ook kunt u kiezen voor een zeer lichte rode wijn zoals een Bardolino.

Geniet volop van uw diner!

Bij het organiseren van een diner heeft u de keuze uit enorm veel voor-, hoofd- en nagerechten. Een luxe diner maakt u compleet door een passend tafelwijn te schenken bij elke gang. Het bepalen van de wijn bij het voorgerecht blijft een extreem lastige taak. Wijnbroeders heeft speciaal voor u een opsomming gemaakt van wijn bij populaire voorgerechten. Deze wijnen zijn verkrijgbaar in het ruime assortiment van Wijnbroeders. Geniet volop van uw diner met vrienden, familie, heerlijke gerechten en een bijpassende wijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.