Wilt u thuis een wijnproeverij organiseren?

Wist u dat meer dan de helft van de Nederlandse wijndrinkers geen kennis heeft over wijn en hun eigen wijnsmaak? Een wijnproeverij is de uitgelegen kans om daar verandering in te brengen. Door kennis te maken met verschillende wijnen leert u veel over bijzondere smaken en uw eigen wijnsmaak. Hoe u een wijnproeverij thuis organiseert? Dat is simpel! Met een goed gezelschap en een aantal lekkere wijnen bent u een heel eind. Wijnbroeders legt u uit hoe u succesvol een wijnproeverij thuis organiseert!

Wijnproeverij thuis organiseren

De eerste stap is het plannen van de wijnproeverij. Bepaal samen met uw vrienden een datum wanneer iedereen aanwezig kan zijn. Lukt het niet om fysiek aanwezig te zijn? Geen probleem! Er zijn in deze tijd handige virtuele oplossingen zoals Skype, Teams of Zoom.

De tweede stap is het kiezen van een thema voor uw wijnproeverij. Bij een wijnproeverij worden er vaak wijnflessen gekozen die goed bij elkaar passen. Wijnbroeders wilt het u zo gemakkelijk mogelijk maken en heeft speciaal voor u bijpassende wijnen samengevoegd in wijnpakketten.  Dit zijn wijnen uit hetzelfde land, regio, druif, wijnhuis of wijnsoort. Kiest u voor een Chardonnay wijnproeverij of gaat u liever voor een 19 Crimes wijnproeverij? Alles is mogelijk! Populaire wijnlanden zijn Frankrijk, Spanje, Australië, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Argentinië en Chili. Ook zijn er druiven die worden gebruikt als mengdruif. De Grenache druif is een bekend voorbeeld waar meerdere soorten wijnen van worden gemaakt.

De derde stap is het bepalen van een logische volgorde tijdens uw wijnproeverij. De algemene regels zijn van licht naar zwaar, wit naar rood, jong naar oud of van koud naar warm. Door deze regels te hanteren haalt u de maximale smaak uit de wijn.

De vierde stap is de benodigdheden klaarzetten op tafel. U heeft uw wijnproeverij gepland en voorbereid, het enige wat nu nog ontbreekt zijn belangrijke benodigdheden. Tijdens een wijnproeverij kunnen wijnglazen niet ontbreken. Zorg voor ruime wijnglazen, zodat de wijn goed kan walsen in het glas. Wijn walsen zorgt ervoor dat aromatische geuren vrijkomen en de smaakbeleving versterkt wordt. Daarnaast is het handig om een karaf met water en koffiebonen klaar te zetten. Met water kan de smaak in de mond geneutraliseerd worden en het ruiken aan koffiebonen zorgt voor het neutraliseren van de reuk. Zo zorgt u ervoor dat wijnen elkaar niet beïnvloeden. Ook een spuugbak behoort tot een wijnproeverij. Het lijkt misschien overbodig maar met een spuugbak kunnen uw gasten meer wijnen proeven. Tot slot kunt u koude wijnen bewaren in een wijnkoeler gevuld met ijs. Natuurlijk hoeft u rode wijnen niet te koelen en kunt u deze bewaren op kamertemperatuur.

Ontdek bijzondere wijnen van Wijnbroeders!

Kortom, binnen enkele stappen organiseert u eenvoudig een wijnproeverij thuis. Het enige wat u nodig heeft is een goed gezelschap, een thema en enkele benodigdheden. Met een wijnproeverij ontdek je bijzondere smaken en karakters van de meest mooie wijnen. Bij Wijnbroeders kunt u zelf bepalen welke wijnen u wilt ontdekken dankzij een ruim assortiment aan wijnen. Wilt u het zichzelf gemakkelijk maken? Kies voor een samengesteld wijnpakket. Organiseer een wijnproeverij thuis en ontdek uw eigen wijnsmaak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.