Beste temperatuur rode wijn

Wat is de beste temperatuur voor rode wijn? Wanneer je een heerlijke rode wijn wilt gaan schenken tijdens een etentje, wil je dit natuurlijk op de best mogelijke manier doen. Maar dat betekent dat je moet weten hoe je de rode wijn goed moet bewaren voordat je deze gaat schenken. Wist je dat je een rode wijn voor het serveren het beste een tijdje kunt koelen? En wist je dat er verschillende bewaartemperaturen zijn voor de diverse soorten rode wijn? Wijnbroeders geeft je alle belangrijke informatie voor het bewaren en serveren van een goede rode wij n.

De beste temperatuur voor het bewaren van rode wijn

De beste temperatuur rode wijn, wat is dat? Rode wijn wordt meestal op kamertemperatuur bewaard, maar het is hierbij in ieder geval belangrijk dat de temperatuur stabiel is. Schommelingen in de temperatuur doen een wijn niet veel goeds. Een schuur waar de temperatuur dagelijks van warm naar koud verandert is dan ook geen goede plek om de rode wijn te bewaren. Een goede temperatuur voor het bewaren van rode wijn is tussen de 18 en 21 graden. De meeste rode wijnen doen het goed bij een temperatuur van 18 graden, sommige rode wijn hebben het liefst een iets lagere temperatuur, zoals 16 tot 18 graden.

Een frisse rode wijn wordt het liefst tussen 14 en 16 graden bewaard en een krachtige, volle, kruidige of zoete rode wijn wordt bewaard tussen de 16 en 18 graden. Zorg voor een vaste plek waar de wijn neergelegd kan worden: zo droogt de kurk niet uit en kan de wijn in alle rust bewaard worden.

Serveren en bewaren na opening

Ga je de wijn serveren? De beste temperatuur rode wijn serveren ligt iets lager. Zo komen de geur en smaak goed naar voren. Een fruitige en frisse rode wijn kun je dan ook een half uur van tevoren koelen en een volle en krachtige rode wijn een kwartier. Op deze manier kun je volop genieten van een heerlijke rode wijn bij je gerecht. Is de wijn nog niet helemaal op na het eten? Bewaar de fles dan maximaal 3 dagen: de smaak van de wijn wordt er na verloop van tijd niet beter op, vanwege de zuurstof die in de fles komt. Bij Wijnbroeders bestel je jouw favoriete rode wijn eenvoudig en snel en ben je met deze tips verzekerd van de beste smaak!

Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze wijnspecialisten. Zij helpen je graag op weg met je vraag. Wij zijn te bereiken via de mail, onze chat op de website of via het contactformulier.

Waardering 4.48 op 5 gebaseerd op 23 klantbeoordelingen
(23 reviews)

7,65 per fles

Direct leverbaar
Waardering 4.93 op 5 gebaseerd op 14 klantbeoordelingen
(14 reviews)

11,95 per fles

Direct leverbaar
Waardering 4.91 op 5 gebaseerd op 22 klantbeoordelingen
(22 reviews)

9,45 per fles

Direct leverbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.