Rode wijn uit kleding krijgen? Dat doe je zo!

Is het je wel eens voorkomen dat je rode wijn op je kleding morste en dat je dit er niet meer uit kreeg? Het is algemeen bekend dat rode wijn hardnekkige vlekken oplevert. Maar gelukkig is er meer aan te doen dan je denkt en kun je rode wijn uit je kleding krijgen. Hier bij Wijnbroeders lees je een handig 5-stappenplan waarmee je aan de slag kunt zodra je een rode wijn vlek in je kleding hebt.

Een handig stappenplan om rode wijn uit kleding te krijgen

Om een rode wijn vlek te verwijderen uit jouw kleding kun je de volgende stappen ondernemen. Hierdoor is het mogelijk om je kleding nog te redden. Wacht echter niet te lang en onderneem direct actie wanneer dat mogelijk is. Laat je het in de kleding trekken dan kan het zijn dat de rode wijn vlek niet meer uit de kleding te verwijderen is.

Stap 1: Vochtige doek

De eerste stap is het pakken van een vochtige doek. Hiermee dep je de overtollige wijn van je kleding. Het is belangrijk om te deppen en niet om te wrijven. Met wrijven maak je de vlek juist groter en moeilijker te verwijderen.

Stap 2: Oppervlak straktrekken

De volgende stap is het straktrekken van het oppervlak waar de vlek op zit. Doe dit bijvoorbeeld door de stof over een kom heen te spannen. Zo kun je makkelijk bij de vlek komen. Met een elastiek zorg je ervoor dat de stof strak gespannen blijft.

Stap 3: Zout strooien

Strooi daarna zout over de vlek en laat dit ongeveer 5 minuten intrekken. Zo kan het zout de rode wijn volledig absorberen. Het is belangrijk om snel te handelen, zodat je de grootste kans hebt om de vlek te verwijderen.

Stap 4: Kokend water

Bij de vierde stap komt kokend water kijken. Schenk kokend water over de wijnvlek vanaf ongeveer 20 centimeter hoogte. Het water heeft zo de meeste kracht om de vlek weg te spoelen.

Stap 5: In de wasmachine

Tot slot doe je jouw kledingstuk in de wasmachine en doe je er nog wat wasmiddel bij. Zet de wasmachine op de intensieve stand. Als de wasmachine klaar is, is de rode wijn uit je kleding verdwenen.

Bestel je wijn eenvoudig en snel online

Er is dus gelukkig iets te doen aan rode wijn op je kleding en dat betekent dat je je niet hoeft in te houden met het bestellen van een goede rode wijn. Je kunt het gemakkelijk uit je kleding verwijderen wanneer het gemorst wordt! Bestel jouw rode wijn bij Wijnbroeders en ontdek het ruime aanbod! Daarnaast zorgen wij voor een snelle levering en kun je jouw bestelde wijn de volgende dag al in huis hebben! Vind je het lastig om een goede keuze te maken? Vraag dan onze wijnspecialisten om advies! Zij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.