Welke wijn bij kip?

Kipgerechten zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt op het gebied van wijn dan ook alle kanten op. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goede wijn op tafel zet bij jouw gerecht? We hebben een aantal heerlijke wijnen voor je op een rij gezet waar je uit kunt kiezen. Hier vind je dan ook een overzicht van gerechten met kip en de wijn die je hierbij kunt schenken. En al deze wijnen kun je direct bestellen in onze webshop! Zo ben jij verzekerd van een heerlijke wijn bij kip.

De beste wijn bij kip: drie type gerechten

Je kunt kip over het algemeen verdelen in drie type gerechten: gegrilde kip, gebraden kip en kipfilet. Deze drie gerechten hebben zodra ze gemaakt zijn een totaal andere smaak. Er zijn online dan ook heel wat manieren te vinden waarop je kip kunt bereiden. En dat betekent ook dat hier verschillende wijnen bij passen. Over het algemeen heeft kip een lichte en subtiele smaak. Wist je dat hierdoor zowel witte als rode wijn zeer goed gecombineerd kan worden met kip?

Gegrilde kip en gegrilde kipfilet

Een gegrilde kip of gegrilde kipfilet passen heel goed bij een volle witte wijn. Je kunt hierbij onder andere denken aan een Bernardus Chardonnay uit Monterey County in de Verenigde Staten. Heb je liever een rode wijn bij kip? Een Chapel Hill Merlot uit Hongarije komt ook goed tot haar recht bij gegrilde kip of kipfilet.

Gebraden kip

Een gebraden kip smaakt het beste bij een mooie en niet te zware witte wijn, die niet al te lang heeft gerijpt op hout. Onder andere een Viognier of Chardonnay voldoen hieraan en de aanraders uit het assortiment bij Wijnbroeders zijn dan ook de Ferrandière Le Grand Vin Blanc uit Frankrijk, gemaakt van de druivenrassen Viognier en Chardonnay of de Finca el Origen Estate Chardonnay uit Argentinië.

Gebakken of gekookte kipfilet

Een goede Chardonnay past perfect bij gebakken of gekookte kipfilet. Kies bijvoorbeeld voor een Penfolds Koonunga Hill uit Australië of een El Castilla Viura uit Spanje. Wanneer je meer van rood houdt, past een Pinot Noir als Despres uit Zuid-Afrika hier goed bij.

Voor lekkere en unieke wijn en kip combinaties komt u naar Wijnbroeders

Voor unieke en de lekkerste wijn en kip combinaties kijk je bij het aanbod van Wijnbroeders.nl. Door een breed assortiment kunnen er veel combinaties gemaakt worden. Probeer zelf nieuwe wijnen uit en maak voor jezelf een selectie. Heb je een lekkere combinatie gevonden? Laat dan een reactie achter bij de betreffende wijn en deel het met alle andere bezoekers!

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 review)

13,95 per fles

Direct leverbaar

5,95 per fles

Direct leverbaar

7,95 per fles

Direct leverbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.