De beste rosé uit de Provence

De beste rosé wijnen ter wereld komen uit de Provence. De vele bekende wijnhuizen, de heerlijke aroma’s en de karakteristieke smaken: rosé wijn uit de Provence is al jaren ongekend populair. En het is heel goed mogelijk om een heerlijke rosé wijn uit de Provence te drinken op een zonnige zomerdag in het park of op een zwoele zomeravond in de achtertuin. Gelukkig heb je volop mogelijkheden als het gaat om rosé wijn uit de Provence en dat betekent dat je altijd een goede wijn kunt vinden die volledig aan jouw wens en smaak voldoet.

 

De Provence: bakermat van rosé wijn

Maar liefst 80% van alle wijnen die in de Provence worden gemaakt is rosé en daarmee is de Provence ‘s werelds grootste rosé producent. Daarnaast is er nog altijd veel vraag naar rosé; wereldwijd zijn er miljoenen liefhebbers van deze wijn. De Provence is daarnaast ook de oudste wijnregio van Frankrijk: 2600 jaar geleden kwamen de Grieken naar de Provence om hier de eerste rosé wijnranken te planten. Vandaag de dag is rosé onverminderd populair en genieten nog altijd heel veel mensen van een glas rosé. Rosé uit de Provence past bij heel veel gerechten en is dan ook de perfecte match met een heerlijk diner.

 

Rosé wijn is een wijn die je in verschillende soorten kunt verkrijgen. Zo kun je kiezen voor een droge rosé, een zoete rosé maar ook een extra bleke of roze rosé. Meestal is een rosé uit de Provence licht van kleur maar kun je flink wat kruiden ruiken en proeven. Een rosé uit de Provence is een perfecte zomerwijn die zalmroze van kleur is. Er zijn verschillende wijnhuizen in de Provence waar heerlijke rosé wijnen worden gemaakt. Het is dus verschillend per wijnhuis wat voor soort rosé wijn hier wordt geproduceerd. Als liefhebber van rosé is het zeker een aanrader om verschillende rosé wijnen uit de Provence te gaan ontdekken.

 

Een heerlijke rosé wijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. Je kunt rosé wijn zien als een zeer lichte rode wijn die je gekoeld drinkt. De roze kleur van een rosé wijn komt van de schil van de blauwe druif. Blauwe druivensoorten als merlot, pinot nero of grenache worden op diverse manieren tot rosé gemaakt. Er zijn drie methodes waarvoor kan worden gekozen: directe persing, korte inweking en klassieke vinificatie.

 

De beste rosé voor de laagste prijs

Een mooie rosé wijn uit de Provence vindt je altijd bij Wijnbroeders. Het ruime aanbod zorgt ervoor dat je altijd een geschikte wijn kunt vinden die aan jouw smaak voldoet. Wijnbroeders heeft warme banden met tal van Franse wijnhuizen in de Provence en dat stelt ons in staat de wijnen voor een goede prijs aan te bieden. Ontdek de beste rosé wijnen voor de laagste prijs! Je kunt met de filters gemakkelijk een rosé wijn vinden die bij jouw gerecht past. Zo kun je een perfecte match creëren tussen wijn en spijs. Bestel je favoriete rosé uit de Provence gemakkelijk en snel via de webshop.