Chocoladetruffels met wijn

Jezelf en jouw gasten eens lekker verwennen?  Dat lukt je absoluut, in een handomdraai, met onderstaand recept voor fingerfood. Het recept bestaat uit de onweerstaanbare combinatie van wijn en chocola! Bij het zien van deze truffels begin je spontaan te watertanden, niet?

Het recept: Chocoladetruffels gedrenkt in wijn met intens diepe chocoladetonen

Dit heb je nodig:

    • 225 gr pure chocolade
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 120 ml slagroom
    • Cacaopoeder
    • 4 eetlepels rode wijn; de mooiste wijnsuggesties vind je rechts

Breek de pure chocolade eerst in stukjes en doe dit samen met de rode wijn en poedersuiker in een kom. Verwarm de slagroom in een pan en roer regelmatig door. Wanneer de slagroom begint te bubbelen, schenk je dit bij de kom. Roer tot de chocolade is gesmolten, giet je mengsel in een schaal en laat dit twee uur koelen in de koelkast. Wanneer je mengsel is gekoeld kun je een kleine lepel pakken om kleine hompjes chocolade uit de schaal te scheppen. Vorm ze in je handen tot bolletjes en rol ze hierna door de cacaopoeder.

Daarna resten er nog twee dingen. De eerste: genieten! De tweede: Laat ons via Facebook meegenieten van je geluksmoment!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.