Wijnhuis Caves Krier Frères

Tijdens onze zoektocht naar nieuwe wijnen leerden we vorig jaar de wijnen van het wijnhuis Caves Krier Frères kennen. De wijnen vallen bij diverse concoursen en proeverijen constant in de prijzen, de wijnen van Caves Krier Frères worden dan ook geschonken bij restaurants bekroond met een Michelin ster. Op uitnodiging zijn we op bezoek geweest bij het wijnhuis, gevestigd in Remich Luxemburg. Tijdens de proeverij werden we nog enthousiaster over de wijnen en zagen we het als onze missie om deze wijnen te gaan delen met andere wijnliefhebbers.

 

“We hebben het afgelopen jaar alles in werking gezet om de wijnen van Caves Krier Frères te kunnen delen met onze klanten en zijn trots dat we de verkoop via Wijnbroerders.nl gestart zijn.”

Wijnland Luxemburg

Binnen de Benelux is Luxemburg het grootste wijnland, wereldwijd is Luxemburg daarentegen het kleinste en koudste wijnland. Toch staan ze bekend al ruim 2000 jaar wijnen te maken langs de rivier de Moezel, tegen de grens met Duitsland. In Luxemburg gedijen bijna alleen maar witte druivenrassen, zoals: Rivaner, Riesling, Elbling en Auxerrois. Door het koude klimaat bevatten de wijnen over het algemeen een vrij hoge zuurgraad, waarmee heerlijke witte en mousserende wijnen gemaakt kunnen worden. De export van Luxemburgse wijnen is schaars, de Luxemburgers drinken hun wijn graag zelf des te mooier dat wij ze nu ook kunnen aanbieden.

 

Wijnhuis Caves Krier Frères

Het bekende wijnhuis Caves Krier Frères is een echt familiebedrijf met momenteel de vierde generatie aan het roer. Ze zijn in 1814 gevestigd in Remich aan de Moezel door Jean Krier, een wijnhandelaar, wijnmaker en kuiper, samen met zijn twee zonen. Ze maken nu al meer dan 100 jaar topwijnen. Hun doel is om de best mogelijk kwaliteiten te behalen, deze houding heeft zich bewezen in talrijke internationale awards voor zowel hun mousserende wijnen (wit en rosé) als hun witte wijnen.

 

Aspergewijn van 2018 komt van wijnhuis Krier

Welke wijn is het lekkerst als aspergewijnen en kunt u met plezier serveren aan tafel? De aspergewijn van Wijnbroeders 2018 is de Rivaner AOP van Wijnhuis Caves Krier Frères. De wijn uit Luxemburg die gemaakt is van het druivenras Rivaner en heeft een explosieve geur met aroma’s van perzik en exotisch fruit. De smaak is gebalanceerd met zeer fijne fruitaroma’s in de mond, gevolgd door een zeer aangename afdronk. Ideale wijn om te combineren met asperge gerechten.

 

Klik hier voor een overzicht van alle wijnen van het wijnhuis Caves Krier Frères.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.