Tips om wijn snel te koelen

Vier tips om wijn snel te koelen. Iedereen kent het. Er komt visite, ze zijn er over een half uurtje en je bent vergeten de witte of rosé wijn koud te zetten. Daarom geeft Wijnbroeders 4 coole tips om wijn snel te koelen.

Papieren keukenrol nat maken

Een fles in de vriezer stoppen werkt altijd, maar het kan nog sneller. Gebruik een paar velletjes nat keukenpapier waarmee je de fles in zijn geheel inpakt. Plaats de ingepakte wijn in de diepvries en 15 minuten later is het koud. Doordat het papier nat is wordt de kou beter geleidt en ook wordt het gehele oppervlakte van de fles gelijkmatig gekoeld.

IJs, water en zout

De tweede manier is met ijs, water en zout. Vul een brede wijnkoeler of een emmer met ijsblokjes en evenveel water. Voeg nu flink wat zout toe (minimaal 150 gram) en zet de fles erin. Door het zout geven de ijsblokjes sneller hun kou af.

Koelmanchet

Een koelmanchet kan je altijd in de koelkast laten liggen en op het moment dat je hem nodig hebt om een fles wijn te koelen om de fles doen en ca 10 min later is de wijn op temperatuur. Zo makkelijk kan het zijn. Nadeel is dat de meeste mensen geen koelmanchet in huis hebben.

Ziplock plastic zakje

Dan onze eigen favoriet. Benodigdheden zijn ijsblokjes en een plastic ziplock zakje. Giet de wijn in het zakje en laat het koelen in een bak met ijsblokjes en koud water. En geloof ons: het werkt! Met deze methode hebben we onze Château Saint-Roch Rosé van 23 °C naar 5.6 °C gekregen in 5 minuten.

 

Lees ook alles over: Wijntemperatuur.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.