Malbec een typerend druivenras uit Argentinië

De Malbec is een typerend druivenras uit Argentinië. In dit artikel lees je waarom!

Vitis Vinifera is de Latijnse naam van de wijnstok. De Vitis Vinifera komt in vele variëteiten voor. Ooit zijn er zo`n 8000 verschillende rassen benoemd en beschreven. In de hedendaagse wijnbouw gaat het echter om ongeveer 1000 onderscheidende rassen. Van deze 1000 rassen zijn er aantal zeer bekende die we over de hele wereld tegenkomen. Deze rassen zijn van oorsprong meestal Frans zoals de Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Syrah (Shiraz). Daarnaast zien we  druivenrassen die typerend zijn voor een bepaald wijnland. Soms door de ideale omstandigheden voor de druif  in dat wijnland, maar soms uit traditie, zijn sommige druivenrassen onlosmakelijk met het wijnland verbonden.

De Malbec uit Argentinië is van oorsprong een zuidwest Franse druivenras dat daar de Cot de Auxerios wordt genoemd. Het heeft tot de tweede helft van de 19e eeuw geduurd voordat de Argentijnse wijnbouw enige omvang van betekenis kreeg. Vanuit Europa kwamen veel immigranten, waaronder Fransen. Zij namen de druivenrassen mee vanuit Europa waaronder de Malbec. Argentinië heeft een uitzonderlijke goede ligging voor de wijngaarden aan de voet van de Andesgebergte. De Malbec voelt zich prima thuis in dit iets gematigde klimaat en is het meest gewaardeerde druivenras van Argentinië geworden.

Alta Vista Classic Malbec waarvan de druiven worden geoogst in Santa Rosa , Mendoza, is zo`n Malbec waarbij de beste kwaliteiten naar voren komen, het is een stevige doch soepele en karaktervolle wijn, met rijke tannines, geurend naar rood fruit, pruimen met hints van koffie en chocolade.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.