Taartje van boerenkwark en gelei met bessencompote

Bij dit heerlijke taartje hoort een heerlijke zoete dessertwijn. Ons advies: probeer de schaamteloos lekker, zoet rode en licht mousserende Brachetto d` Acqui uit Italië, dat is echt smullen. Uiteraard kunt u onder onze rubriek dessertwijnen iets anders kiezen.

Ingrediënten voor 1 persoon

250 gram boerenkwark
50 gram suiker
1,7 dl room
4 gram gelatine

Voor de gelei

3 dl bessencompote
3 gram gelatine

Voor het kwarktaartje

Sla de room en de suiker lobbig, los de geweekte gelatine op in een beetje witte wijn en roer dit lauw-warm door de kwark, spatel de room erdoor en stort in vormpjes. Laat de massa opstijven in de koelkast.

Maak voor de gelei 1/3 van de bessencompote warm en los hierin de gelatine op, meng met de rest van de compote. Laat het afkoelen, tot het lobbig is en schep het op het kwarktaartje en laat het geheel opstijven.

Haal het taartje uit de vorm en dresseer het op een bord, serveer met yoghurt-sorbetijs of een ander fris-zure ijssoort.

Dit recept wordt u aangeboden door Tafel16 uit Emmen www.tafel16.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.