Salade van eendenborst met een dressing van watergruwel

Als voorgerecht of als tussengerecht deze heerlijke salade van eendenborst met een dressing van watergruwel. Zowel een witte dan wel een rode wijn zou prima bij dit gerecht kunnen. Ons advies een droge witte Australische Lorimer Semillon/Chardonnay of de rode Italiaanse Cesari Boscarel.

Ingrediënten voor 1 persoon

Gebruik voor de salade de gangbare slasoorten
Verse eendenborst ( koop je bij de goede poelier) ong.1 per persoon
Voor de dressing:
Olijfolie
Mosterd
Rijst-azijn
Peper/zout
Watergruwel

Werkzaamheden

Snij voor de eendenborst de vetranden bij en snij de rest van het vet kruislings in tot net boven het vlees. Bak de eendenborst aan op de huid kant, zonder olie, tot de juiste garing is bereikt. Laat even rusten en breng op smaak met peper en zout

Dressing

Maak van de ingrediënten , (behalve de watergruwel) een dressing, hou de dressing iets zuurder dan normaal, voeg daarna naar smaak de watergruwel toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.