Marchesi de’ Frescobaldi

Italië is werelds grootste en qua productie meest gevarieerde wijnbouwland. De wijnstok vinden we werkelijk overal in dit land. Van de koele zuidhellingen van de Alpen in het noorden tot aan de hak van de laars in het zonovergoten zuiden en de eilanden die het land rijk is.

Alleen al in het prachtige Toscane wordt een grote variëteit aan wijnen gemaakt. Niet alleen vindt u een groot aantal DOC en DOCG wijnen uit Toscane, ook IGT en Vino de Tavola wijnen zijn beroemd uit dit gebied. Ongeveer een halve eeuw geleden onder andere Marchesi de’ Frescobaldi in de voorste gelederen bij het creëren van topwijnen op basis van internationale druivenrassen als Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir; dankzij hun grote successen op de internationale wijnmarkt raakten ze bekend als ‘Super Tuscans”. Dat deze Super-Toscanen veelal de simpele herkomstbenaming ‘Vino da Tavola’ droegen, was geen belemmering voor hun verkoop, en dat tegen prijzen die veel wijnen met een hoge officiële herkomstbenaming niet haalden.

 

Het wijnhuis Marchesi de’ Frecobaldi

Het huis Marchesi de’ Frecobaldi heeft een buitengewoon rijke historie. Al meer dan 700 jaar schittert haar naam in de Toscaanse wijnbouw. Verspreid over Toscane vinden we de wijndomeinen, de zogenaamde Castelli. Met in totaal bijna 1000 hectaren wijngaard behoort De’ Frescobaldi  tot een van de grotere spelers in de markt. Dertig generatie De’ Frescobaldi meer dan zeven eeuwen ervaring, passie en een permanent programma van onderzoek en innovatie staan aan de basis van een indrukwekkende serie wijnen van wereldklasse met een karakteristiek Toscaans karakter.

Dan deze wijnen:  Frescobalidi Albizzia een prachtige Chardonnay van het zonrijke Toscaanse. Heerlijk puur, met in de neus fruitige aroma`s en zacht en rond in de smaak of de rode Frescobaldi Pater van de Sangiovese druif, lekker stevig met een zachte structuur.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.