Wat zijn de beste rode wijnen?

Welke rode wijn u het beste kan kiezen? Keer op keer blijft dit een lastige vraag. Rode wijn is een breed begrip, er is een enorm aanbod van rode wijnen in verschillende smaken. De smaak in rode wijnen wordt grotendeels bepaald door de druiven die worden gebruikt tijdens de productie. Er zijn honderden soorten druivenrassen met allemaal hun eigen en unieke smaak. Bent u benieuwd naar de bekendste rode wijn druivenrassen? Wijnbroeders heeft speciaal voor u een selectie gemaakt van de populairste rode wijnsoorten.

Top 8 beste rode wijnen

De grootste druivenrassen worden overal ter wereld verbouwd. Van Frankrijk, Spanje, Argentinië, Italië, Australië tot in de Verenigde Staten vormen druiven de basis van wijn. Elke druif heeft haar eigen karakteristieke smaak. De bekendste rode wijn soorten omvatten samen het hele smaakpalet: van zacht en soepel tot krachtig en donker. Wat de beste rode wijnen wereldwijd zijn? Wij geven u de 8 beste druivenrassen voor rode wijn.

1.Merlot
Wat toch wel de bekendste rode wijn is, is de Merlot wijn. Kwaliteitsvolle Merlot druiven zijn afkomstig uit Frankrijk, Italië, Verenigde Staten, Australië of Chili. De Merlot wijn is een wijn waar beginnende wijndrinkers rode wijn mee leren drinken. Dat is te danken aan haar zachte, soepele en romige smaakpalet. Bovendien proeft u tijdens het drinken fruitige tonen van framboos, mokka en vanille. Dit samen maakt de Merlot wijn een uitstekende begeleider van rood vlees en pastagerechten.

2.Grenache
De Grenache druif is een druif die het populairst is in Spanje en Frankrijk. Van de Grenache druif wordt een soepele en zwoele rode wijn geproduceerd met een medium tot volle body. Herkenbare aromatische geuren bij deze rode wijn, zijn: bramen, peper, kersen, leer, aardbeien, pruimen en kruiden. Grenache wijn kunt u perfect serveren bij pasta, kaas, varkensvlees, rood vlees of stoofschotels.

3.Zinfandel
De Zinfandel wijn is qua smaak vergelijkbaar met de Grenache wijn. Het smaakpalet is zacht, fruitig en kruidig. In de neus is de Zinfandel wijn rijk aan aroma’s van bramen, bessen, peper, gedroogde perzik, kaneel en tabak. De Zinfandel druif kent haar oorsprong uit Kroatië, maar tegenwoordig is deze druif veel te vinden in Italië en Californië. Net zoals de Grenache wijn past deze wijn goed in combinatie met pasta, kazen en verschillende soorten gegrild of gestoofd vlees.

4.Tempranillo
De Tempranillo druif produceert de meest klassieke en populaire wijnen uit Spanje. De wijnen van Tempranillo worden vaak meerdere jaren houtgelagerd. Tempranillo heeft geen sterk uitgesproken smaak, waardoor de wijn als aperitief of gemakkelijk bij Italiaanse of Spaanse gerechten geschonken kan worden.

5.Sangiovese
De Sangiovese wijn is mega populair in Italië én komt ook uit Italië. Sangiovese is de meest aangeplante blauwe wijndruif in Italië. De Sangiovese druif karakteriseert een stevige en pittige smaak met redelijk wat tannine en zuren. Serveer een Sangiovese wijn bij harde kazen, rood vlees of pizza.

6.Cabernet Sauvignon
Een stoere, volle en krachtige wijn mag u de Cabernet Sauvignon zeker noemen. Deze druifsoort wordt wereldwijd het meest aangeplant en bestaat uit een kruising van Cabernet Franc en Sauvignon Blanc druiven. De Cabernet Sauvignon is een donkere en volle rode wijn met een stevige smaak en krachtige aroma’s. De krachtige aroma’s die u ondervindt, zijn: zwarte bessen, cassis, tabak, peper, hout, vanille en kersen. Deze wijn komt volledig tot zijn recht in combinatie met stevige gerechten.

7.Syrah
Oorspronkelijk komt de Syrah uit Frankrijk, maar vandaag de dag is de Shiraz (Australische benaming) de meest aangeplante druif in Australië. Karakteriserend aan de Syrah druif is haar volle, krachtige en kruidige smaak. De paarskleurige wijn is een zwaardere wijn met een hoge tanninegehalte en zuurgraad. Aroma’s die bij deze wijn horen, zijn blauwe bes, zwarte bes, tabak, chocolade, rook en kruiden. Wanneer de Shiraz uit Australië afkomstig is, smaakt deze over het algemeen iets zoeter. Een Syrah wijn combineert u met stevige gerechten zoals lamsvlees, rood vlees of bij de BBQ.

8.Malbec
De Malbec druif kent haar oorsprong uit Frankrijk en is als jarenlang favoriet in Argentinië. De Malbec wijn bevat warme fruitsmaken en een rokerige afdronk. Een volle stevige wijn met fluweelzachte smaken van donker fruit. Herkenbare aroma’s zijn: rijp rood fruit, tabak, chocolade, vanille en bramen. Perfect in combinatie met een Argentijnse steak en geroosterde groenten.

Ruim assortiment rode wijnen

Zoals u nu weet zijn er een aantal druifrassen geliefd door rode wijn drinkers. Alle rode wijn druiven hebben hun eigen unieke smaak en bevatten verschillende wijn-spijs combinaties. Wilt u een rode wijn bestellen? Wijnbroeders heeft voor u een ruim aanbod van rode wijnen. Naast bovenstaande druivenrassen zijn er nog vele wijnsoorten waaruit u kunt kiezen. Bestel eenvoudig online een rode wijn die past bij uw smaak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.