Dit is de ideale temperatuur witte wijn

Wist je dat wij in Nederland witte wijn vaak te koud bewaren en serveren? Hoewel je zou denken dat witte wijn lekker koel moet zijn, is dat niet altijd zo. Witte wijn wordt in ieder geval koeler geserveerd dan rode wijn, betekent dit niet direct dat witte wijn ijskoud hoort te zijn. Ben je benieuwd naar de ideale temperatuur witte wijn? Wijnbroeders heeft de belangrijkste informatie over het bewaren en schenken van witte wijn voor je op een rij gezet.

Temperatuur witte wijn vaak te koud

We serveren witte wijn dus te koud. In de meeste huishoudens wordt witte wijn vaak op een temperatuur tussen de 4 en 6 graden bewaard in de koelkast. Deze temperatuur is geen probleem voor een wat goedkopere, zoetere witte wijn. Maar heb je een meer complexe kwaliteitswijn in huis gehaald, dan zijn deze temperaturen te koud voor een lekkere witte wijn. De ideale temperatuur van witte wijn ligt tussen de 10 en 12 graden. Dit betekent dat je de wijn beter niet in de koelkast kunt bewaren, maar op een andere koele plek in huis. De echte wijnliefhebbers zouden kunnen overwegen om zelfs speciale wijnkasten aan te schaffen. Deze wijnkasten helpen om ervoor te zorgen dat de witte wijn op temperatuur is.

Verschillende wijnen, verschillende temperaturen

De ideale temperatuur voor witte wijn bewaren is dus maximaal 12 graden. Hetzelfde geldt voor de ideale serveertemperatuur van witte wijn. Hierbij is het belangrijk om te letten op de verschillende soorten witte wijn. Een volle, complexe droge witte wijn zoals een Chardonnay serveer je het beste op 12 graden, maar een zoete, witte wijn van hoge kwaliteit tussen de 10 en 12 graden. Een halfdroge en frisse witte wijn zoals Verdejo of Gruner Veltliner serveer je bij voorkeur tussen 7 en 9 graden. De temperatuur waarop je de wijn serveert bepaalt hoe de geur en smaak naar voren komt. Hoe beter de temperatuur, hoe meer drinkgenot.

De ideale temperatuur witte wijn voor iedere wijn bij Wijnbroeders

Kijk voordat je een witte wijn bestelt via de webshop van Wijnbroeders goed naar het soort wijn dat je bestelt. Zo weet je precies de ideale temperatuur witte wijn en kun je deze op de best mogelijke manier serveren. Heb je de wijn bewaard op kamertemperatuur? Zet de wijn dan voor het serveren zo’n 10 minuten in de koelkast, zodat de ideale temperatuur wordt bereikt. Bekijk het ruime aanbod van witte wijnen bij Wijnbroeders. Hier vind je de ideale witte wijn voor ieder gerecht! Ook voor andere vragen, opmerkingen of andere zaken kun je bij Wijnbroeders terecht. Stel je vraag via de chat, het contactformulier of stuur ons een mail! Wij zullen zo snel mogelijk reageren en jou verder helpen!

Waardering 4.86 op 5 gebaseerd op 21 klantbeoordelingen
(21 reviews)

9,45 per fles

Direct leverbaar
Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 7 klantbeoordelingen
(7 reviews)

6,95 per fles

Direct leverbaar
Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 4 klantbeoordelingen
(4 reviews)

14,45 per fles

Direct leverbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.