Welke wijn bij stoofvlees?

Wanneer je stoofvlees gaat serveren is het zeker een aanrader om hier de perfecte wijn bij uit te zoeken. Een goede wijn complimenteert je gerecht en daarnaast zal de wijn alleen maar beter smaken wanneer deze wordt gecombineerd met het juiste gerecht. Stoofvlees heeft vaak meer tijd nodig om gemaakt te worden, maar als het eenmaal zover is kun je volop genieten van een heerlijk gerecht. En bij een heerlijk gerecht hoort natuurlijk ook een goede wijn. Bij Wijnbroeders hebben we de beste wijn bij stoofvlees voor je geselecteerd.

De regels voor wijn bij stoofvlees

Er zijn een aantal vuistregels bekend over wijn bij stoofvlees. Zo kies je over het algemeen voor witte wijn bij vis of wit vlees en rode wijn voor rood vlees. Wanneer je het vlees of de vis in witte wijn stooft, dan schenk je er witte wijn bij. Stoof je het vlees in rode wijn? Dan drink je ook rood. Daarnaast is stoofvlees vaak zacht van structuur en dit betekent dat een ronde, soepele en zachte wijn zonder harde tannines hier zeer goed bij past.

Rode en witte wijn bij stoofvlees

In de meeste gevallen wordt stoofvlees met rode wijn geserveerd omdat de stoofpot meestal bestaat uit rood vlees. Onder andere hachee en boeuf bourguignon zijn hier voorbeelden van. Een Château La Landotte uit Bordeaux past hier zeer goed bij, maar ook een Château Le Boscq Saint-Estèphe uit dezelfde streek.

Ga je voor een stoofpot van wit vlees of vis? Dan past hier een witte wijn bij. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een chardonnay, zoals de Yalumba The Y Series Unwooded Chardonnay uit Australië. Maar ook een Pinot Grigio uit Italië, een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika of een Duitse Spätburgunder passen goed bij stoofschotels met een wat minder uitgesproken smaak.

Bestel de beste wijn snel bij Wijnbroeders

Je kunt dus alle kanten op met stoofvlees: er zijn heel wat wijnen, zowel wit als rood, die hier perfect bij passen. En alle wijnen kun je vinden bij Wijnbroeders: zo wordt je zoektocht naar de perfecte wijn bij stoofvlees nog makkelijker! Vind de genoemde wijnen op de webshop en bestel ze snel online. Met een snelle levertijd heb je de wijn snel in huis en kun je gaan genieten van de ideale combinaties.

10,95 per fles

Direct leverbaar

34,95 per fles

Direct leverbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.