Kwaliteitswijnen van Peter Zemmer

De wijnen van Peter Zemmer komen van het gelijknamige wijngoed, opgericht in 1928 en ligt in het kleine plaatsje Cortina in de regio Alto Adige – Italië. Het dorp ligt vlak voor de zuidelijke grens met Trentino en is de laatste plaats waar de meerderheid van de bevolking Duits spreekt. Het dorp ligt midden in de vallei en wordt omringd door boomgaarden en wijnvelden. Door de grote verscheidenheid aan bodemsoorten worden hier veel verschillende druivenrassen verbouwd. Het speciale microklimaat in deze vallei zorgt ervoor dat dat de druiven onder de beste omstandigheden groeien. Deze klimatologische omstandigheden dragen er aan bij dat de wijnen van Peter Zemmer zich met de beste kunnen meten. Peter Zemmer is de 3e generatie van de familie Zemmer die eigenaar is van dit wijngebied. Bij Peter Zemmer staat duurzaamheid hoog op de agenda. Het wijngoed voorziet dan ook volledig in zijn energiebehoefte met duurzame energie. De energie wordt opgewekt met 400 m2 zonnepanelen op de daken. Het wijngoed zet zich naast hun natuurlijke manier van wijn maken dus ook middels dit energieconcept in om duurzaam te werken. Reden te meer om te genieten van de heerlijke wijnen van Peter Zemmer.

2 reacties op “Kwaliteitswijnen van Peter Zemmer

  1. Thijmen Welling zegt:

    Ik nam deze verfijnde wijn mee naar een vergadering met de jongens van de Frye Fryske Grün en de Friese vrienden van me genoten zeer.

    Zemmers
    Thijmen Welling
    Ambassadeur Frije Fryske Grun

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.