Om u op te verheugen: een heerlijke pasta maken. Het belangrijkste bij het combineren van een pasta bij de wijn is het kijken naar de soort saus. In Nederland is de meest gegeten pasta: de pasta Bolognese of zoals ze deze in Italië noemen: de pasta al ragù.
Tomatensaus heeft een hoge zuurgraad, voor het evenwicht wordt soms een beetje suiker toegevoegd aan de saus toch kunt u de zuren blijven proeven. Een stelregel is: hoe rijker de saus (vlees, room) hoe sterker de wijn kan zijn.
Ons wijnadvies bij pasta met tomatensaus
De pasta met een tomatensaus kunt u het beste combineren met fruitige rode wijn of een frisse witte wijn. Zo vullen het gerecht en de wijn elkaar aan. Hieronder treft u een aantal rode en witte wijnen aan die goed combineren bij pasta met tomatensaus, vooral mooie Italiaanse wijnen maar ook een Franse en Zuid-Afrikaanse wijn zijn terug te vinden in de lijst.
Rode wijn bij pasta bolognese
|
||
Chianti Classico Italië | Toscane |
Fleur de d`Artagnan Rouge Frankrijk | Cascogne |
Ripa delle Mandorle Sangiovese Italië | Toscane |
Witte wijn bij pasta bolognese
|
||
Klein Avontuur Wit |
Cesari Pinot Grigio Italië | Veneto |
Verdicchio dei Castello di Jesi |