Welke wijn past bij pasta met tomatensaus (bolognese)?

Om u op te verheugen: een heerlijke pasta maken. Het belangrijkste bij het combineren van een pasta bij de wijn is het kijken naar de soort saus. In Nederland is de meest gegeten pasta: de pasta Bolognese of zoals ze deze in Italië noemen: de pasta al ragù.

Tomatensaus heeft een hoge zuurgraad, voor het evenwicht wordt soms een beetje suiker toegevoegd aan de saus toch kunt u de zuren blijven proeven. Een stelregel is: hoe rijker de saus (vlees, room) hoe sterker de wijn kan zijn.

 

Ons wijnadvies bij pasta met tomatensaus

De pasta met een tomatensaus kunt u het beste combineren met fruitige rode wijn of een frisse witte wijn. Zo vullen het gerecht en de wijn elkaar aan. Hieronder treft u een aantal rode en witte wijnen aan die goed combineren bij pasta met tomatensaus, vooral mooie Italiaanse wijnen maar ook een Franse en Zuid-Afrikaanse wijn zijn terug te vinden in de lijst.

 

Rode wijn bij pasta bolognese

Fleur de d` Artagnan  Ripa delle Mandorle IGT
Chianti Classico
Italië | Toscane
Fleur de d`Artagnan Rouge
Frankrijk | Cascogne
Ripa delle Mandorle Sangiovese
Italië | Toscane

 

Witte wijn bij pasta bolognese

Klein Avontuur Blend Cesari Pinot Grigio  Verdicchio dei Castello di Jesi DOC

Klein Avontuur Wit
Zuid-Afrika | West-Kaap

Cesari Pinot Grigio
Italië | Veneto

Verdicchio dei Castello di Jesi
Italië | Piersanti

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.