Hoe krijg je een rode wijn vlek uit de bank?

Het is waarschijnlijk je grootste angst wanneer er rode wijn in de woonkamer wordt genuttigd: dat er wijn gemorst wordt op je bank. Het is algemeen bekend dat een rode wijn vlek niet bepaald makkelijk is om uit de bank te krijgen. Je moet in ieder geval snel handelen om blijvende schade aan je bank te voorkomen. Maar er zijn ook een aantal handige tips waarmee je een rode wijn vlek uit de bank krijgt. Wijnbroeders heeft in dit blog een stappenplan gemaakt om de rode wijn vlek te verwijderen uit jouw bank. Benieuwd naar het stappenplan? Lees dan snel verder!

Rode wijn uit bank, dit moet je niet doen

Hoewel je misschien de tips voorbij hebt zien komen, is het belangrijk om te weten dat je nooit witte wijn of zout moet gebruiken om de rode wijnvlek uit de bank te verwijderen. Het toevoegen van allerlei middelen helpt vaak niet en maakt de vlek zelfs alleen maar groter. Ga niet met een doek over de bank wrijven om de vlek te verwijderen, je krijgt hierdoor vaak alleen maar een pluizige bank. En dit wil je natuurlijk ook voorkomen, want je wilt je eigen bank niet extra beschadiging toebrengen. Daarnaast wil je ook niet dat je, na een rode wijn vlek in de bank, je bank weg moet doen. Wat je wel moet doen om een rode wijn vlek te verwijderen uit de bank lees je hieronder in het stappenplan.

Rode wijn vlek uit bank: een handig stappenplan

Wat je wel moet doen om een rode wijn vlek te verwijderen de bank lees je in dit handig stappenplan. Het stappenplan bestaat uit 4 stappen en het is niet nodig om hiervoor allerlei middeltjes in huis te halen. Lees snel verder!

  • Stap 1: Pak een lepel en verwijder zoveel mogelijk rode wijn. Werk van binnen naar buiten.
  • Stap 2: Pak een witte, katoenen handdoek en maak deze goed nat met koud water. Daarna wring je de handdoek helemaal uit en leg je deze plat neer op de vlek.
  • Stap 3: Laat de handdoek liggen totdat deze verzadigd is met rode wijn. Vervang dan de handdoek door een nieuwe handdoek en laat deze ook liggen.
  • Stap 4: Wacht tot de handdoek helemaal is opgedroogd. De wijnvlek gaat op deze manier uit de bank zonder dat je allerlei middeltjes moet gebruiken.

Op deze manier haal je een rode wijn vlek uit de bank en kun je met een gerust hart een goed glas rode wijn nuttigen op de bank. Het blijft uiteraard wel belangrijk om snel te handelen wanneer er een rode wijn vlek in de bank komt.

Bestel je wijn eenvoudig op Wijnbroeders.nl

Heb je na het lezen van dit blog toch wel zin gekregen in een lekkere rode wijn? Je favoriete rode wijn bestel je gemakkelijk en snel bij Wijnbroeders. Snelle levering, heerlijke rode wijn: zo makkelijk kan het zijn. Door de snelle levering kun je binnenkort genieten van een heerlijke rode wijn op de bank. Mocht je wat morsen, dan weet je nu hoe je dit moet aanpakken!

Waardering 4.83 op 5 gebaseerd op 12 klantbeoordelingen
(12 reviews)

13,95 per fles

Direct leverbaar
Waardering 4.60 op 5 gebaseerd op 5 klantbeoordelingen
(5 reviews)

6,95 per fles

Direct leverbaar
Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 3 klantbeoordelingen
(3 reviews)

8,95 per fles

Direct leverbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.