Welke wijn bij sushi?

Sushi neemt de wereld over: er zijn steeds meer sushi restaurants te vinden en daarnaast kun je het ook altijd eenvoudig en snel thuis laten bezorgen. Je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Sushi bestaat uit gekookte rijst met zeewier en wordt meestal gecombineerd met vis of zeevruchten, maar ook groenten of tropische vruchten. Wanneer je op zoek bent naar een goede wijn bij sushi kun je dus alle kanten op. Maar welke wijn past bij sushi en laat de smaak perfect naar voren komen? Bij Wijnbroeders hebben we op een rij gezet welke heerlijke wijnen het beste bij sushi passen. Benieuwd? Lees dan snel door!

Dit zijn de beste druivenrassen voor wijn bij sushi

Er zijn een aantal druivenrassen die van nature goede wijn bij sushi maken. Onder andere een goede Chardonnay, een Sauvignon Blanc, een Chenin Blanc, een Pinot Grigio en een Riesling passen goed bij sushi. Een goed glas witte wijn, met een hint van mineralen past goed bij sushi. Een frisse witte wijn van een druivenras als Alvarinho kun je bijvoorbeeld zeer goed met sushi combineren. De Quinta de Santiago Alvarinho Reserva uit Portugal is hiervoor een aanrader.

Experimenteer met wijn bij sushi

Sushi is natuurlijk zeer gevarieerd en dat betekent dat je met smaken en dus ook met wijnen alle kanten op kunt gaan. Het is dan ook zeker een aanrader om eens goed te gaan experimenteren. Bij sushi nori maki tonijn past bijvoorbeeld een goede Pinot Gris als Dopff & Irion Pinot Gris AOC. Een Riesling past weer goed bij sushi met witte vis. Ga je voor sushi met gerookte zalm of avocado? Een Terra Linda Viura Chardonnay uit Castilla la Mancha in Spanje is dan een zeer goede keuze. In het algemeen doet een frisse, fruitige witte wijn het goed bij smaken als komkommer en avocado.

Veel mogelijkheden bij Wijnbroeders!

Wil je echt optimaal van de wijn genieten? Probeer dan niet teveel soja, wasabi of andere bijgeleverde sauzen bij je sushi te eten. Dit kan ervoor zorgen dat je smaakpapillen de wijn minder goed oppakken en dat zou zonde zijn! De heerlijkste wijnen bij sushi serveren? Kijk eens bij het aanbod van Wijnbroeders. Bestel gemakkelijk en snel per fles online!

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 reviews)

7,65 per fles

Direct leverbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.