Welke wijn bij zalm?

Ga je binnenkort zalm eten en ben je op zoek naar de perfecte wijn bij zalm? Zalm is een veelzijdig visgerecht dat je op verschillende manieren kunt eten. Rauwe zalm, gerookte zalm, gebakken zalm, een zalmtartaar of zalm dat verwerkt is in sushi. Omdat de smaak van zalm bij deze gerechten anders naar voren komt, is het ook goed mogelijk om er verschillende wijnen bij te drinken. En wanneer je een heerlijke zalm gaat bereiden wil je natuurlijk weten welke wijn je het beste kunt serveren. Bij Wijnbroeders vind je een overzicht van de beste wijnen bij zalm! Wil je graag informatie over wijn bij andere visgerechten? Lees dan dit blog, daar vertellen wij meer over wijn bij visgerechten!

De beste wijn bij zalm serveren

Er wordt natuurlijk onderscheid gemaakt tussen de manieren waarop de zalm bereid is. Op basis daarvan bepaal je de wijn. Rauwe zalm is veelal favoriet: dit kun je los eten, maar ook als tartaar eten of combineren met sushi. Omdat ziltige smaken vooral naar voren komen, kun je hier het beste een frisse, droge wijn bij drinken. Een goede Viognier als de Les Hauts de la Garrigue uit Frankrijk past er goed bij. Een Sauvignon Blanc is in dit geval ook een aanrader.

Zalm wordt ook vaak gerookt gegeten. Hierdoor is de smaak wat zoutig en vaak aan de vettige kant. Dit gerecht is heerlijk met een Pinot Gris, zoals de Ferrandiere Le Grand Vin Blanc uit Languedoc-Roussillon. Een fruitige rode wijn past ook prima bij gerookte zalm.

Bij zalm uit de oven is een droge Duitse Riesling of een goede Franse Chardonnay een aanrader. De zalm is dan minder vet en daar past een droge, witte wijn goed bij. Gegrilde of gebakken zalm wordt meestal geserveerd met een romige saus. De saus en de gebakken zalm zijn vrij vet. Een volle witte wijn, zoals een Aaldering Chardonnay WO Stellenbosch uit Zuid-Afrika.

Jouw gewenste wijn bestel je gemakkelijk online bij Wijnbroeders.nl

Er valt dus genoeg te experimenteren wanneer je op zoek bent naar een goede wijn bij zalm. De genoemde wijnen kun je allemaal gemakkelijk bestellen bij Wijnbroeders. Zo ben je niet alleen verzekerd van een heerlijke wijn, maar kun je ook genieten van een aangename prijs en een snelle bezorging.

Waardering 4.33 op 5 gebaseerd op 3 klantbeoordelingen
(3 reviews)

12,45 per fles

Direct leverbaar

6,45 per fles

Direct leverbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.