9,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Trapiche Broquel Chardonnay 2016

Argentinië | Mendoza

Deze vier maal onderscheiden Chardonnay mag bij u niet ontbreken

Omschrijving Trapiche Broquel Chardonnay 2016

Trapiche Broquel Chardonnay is maar liefst vier maal onderscheiden met ‘Best Winery of the Year’. Trapiche Broquel Chardonnay heeft een goudgele kleur en een gulle rijkdom aan exotisch fruit met tonen van vanille. Opwekkende, superieure frisheid  dankzij de enorm hoog gelegen wijngaarden van Trapiche. Imposant lekker als aperitief, bij vette vis zoals zalm en bij romige pasta`s.

Mendoza

Mendoza is veruit de grootste wijngebied in Argentinië. Gelegen op een hooggelegen plateau aan de rand van het Andesgebergte. De provincie is verantwoordelijk voor ongeveer 70 procent  van de jaarlijkse wijnproductie van het land.

Bodegas Trapiche wijnmakerij:

Bodegas Trapiche heeft haar wijngaarden in de Argentijnse provincie Mendoza. De Bodega werd in 1883 opgericht door Don Tiburcio Benegas met als doel de mooiste wijn te leveren die hij kon produceren. Vandaag de dag is Bodegas Trapiche een van de meest bekende Bodegas in Argentinië en ver daarbuiten. De Trapiche wijnmakerij is een van de grootsten van Argentinië en is bekend van allerlei merken en variëteiten.

Wijngaarden

De wijngaarden van Bodegas Trapiche beslaan een oppervlak van 1.075 hectare, gelegen op een hoogte tussen 630 en 1.000 meter. Het klimaat op die hoogte is relatief koel, en het verschil in temperatuur tussen dag en nacht stelt de druiven in staat goede aromatische eigenschappen en een goede zuurgraad op te bouwen; beide zijn onmisbaar voor grote wijnen. De kelder is voorzien van de modernste technieken, maar de jonge stokken van de Trapische Broquel Chardonnay voor nieuwe aanplant komen onveranderlijk uit Frankrijk. Zo is Bodegas Trapiche een uiterst moderne “New World Winery” die stevig in traditie is geworteld.

13,5%
Past goed bij pasta & pizza en vis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Trapiche Broquel Chardonnay 2016” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *