Barbaglia Passito

31,15p.st. 24,95p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Vino Passito “Passiolo” 2007

Italië | Boca, Piemonte

Omschrijving Vino Passito “Passiolo” 2007

Lange indorging van de druiven geven veel suikers die gereduceerd zijn overgebleven, welk een intense zoete rode wijn opleveren met een lange afdronk. Te combineren met diverse desserts, maar vooral heerlijk bij donkere chocolade nagerechten.

Het wijnhuis

Azienda Vitivinicola Barbaglia is gelegen in de provincie Novara, aan de voet van de Monte Rosa, in een van de traditionele productiegebieden voor Nebbiolo (Spanna) in Noord Piemonte, of de BOCA DOC. Het bedrijf werd in 1946 opgericht door Mario Barbaglia, die zijn wijnen uit Cavallirio aan de Sesia Valley meenam om de cultuur en tradities van zijn vaderland te promoten. Vandaag beschikt Barbaglia over 3 hectare eigen wijngaarden en produceren ze ongeveer 25.000 flessen per jaar het bedrijf wordt gerund door Sergio Barbaglia en zijn familie. Passie, toewijding en zorgvuldigheid zijn duidelijk zichtbaar in wijnen geproduceerd van de singlevariëteit vinificatie van de Uva Rara, Croatina, Vespolina, Nebbiolo en de enige witte druif, Erbaluce Greco Novarese.

Wijnstreek – Piemonte

Piëmonte is een regio in het noordwesten van Italië. De naam betekent letterlijk “aan de voet van de bergen” in het Italiaans. Het is een van de grootste gewesten van Italië. Er liggen enkele van de mooiste wijngebieden van het land met de Alpen in het noorden en het westen.

De vruchtbare regio zelf heeft maar weinig vlak land. De heuvels, de berghellingen en de bodem zijn er ideaal voor de wijnbouw. Daarbij heeft Piëmonte een klimaat dat gunstig is voor de wijn. Het gebied ligt zuidelijker dan veel Franse wijngebieden. De beschuttende Alpen houden de hete zonnewarmte vast, terwijl ze ook voor een mistig najaar zorgen.

Er liggen hier zo’n 50.000 hectare aan wijngaarden met een onwaarschijnlijk aantal kleine wijnproducenten. Hier vindt je druivensoorten die voornamelijk in Piëmonte voorkomen. Sommige soorten zijn moeilijk te verbouwen en te vinifiëren, maar in goede jaren en met de huidige kennis bereiken ze fantastische resultaten.
Nebbiolo, Barbaresco, Dolcetto en Barbera zijn de beroemdste, autochtone wijnen uit dit gebied.

Past goed bij dessert en chocolade

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Vino Passito “Passiolo” 2007”