olianas_vermentino_2017

14,99p.st. 11,95p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Vermentino di Sardegna Olianas DOC 2017

Italië | Sardinië

Omschrijving Vermentino di Sardegna Olianas DOC 2017

Vermentino di Sardegna Olianas heeft een licht gele kleur van de druiven Vermentino 85% en Nasco 15%. Aroma`s van wilde bloemen en wit fruit. De smaak is fris, fruitig en elegant.

Wijnboerderij Olianas

De wijnboerderij Olianas werd opgericht in 2000 en is gevestigd in Gergei, op Sardinië, het familiebedrijf heeft hier wijngaarden sinds het begin van de twintigste eeuw. De missie van de familie is het creëren van een modern product in een oude en ongerepte omgeving. Met als doel het verspreiden van de Sardijnse cultuur in Italië en wereldwijd en dit via het maken van wijnen met een hoge kwaliteit.

Wijnstreek Sardinië

Het eiland Sardinië bezit een prachtige, ongerepte natuur. Wie van rust en stilte houdt komt op Sardinië volop aan zijn trekken. Sardijnse wijnbouw heeft vooral de laatste tien jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat is te danken aan investeringen in nieuwe technieken en installaties. Al deze inspanningen hebben geleid tot een kwaliteitsverbetering van de wijnen met als gevolg de DOC status, de aanduiding voor gegarandeerde herkomstbenaming. Bodem en klimaat zijn niet altijd gunstig voor de wijnbouw. Een arme bodem droogte en gebrek aan regen kunnen voor de nodige problemen zorgen. Wel gunstig zijn de vele zonuren en de droge wind.

Geschiedens

De wijnbouw dateert van de 8e eeuw voor Christus. Het waren de Feniciërs die de eerste wijngaarden aanlegden. Na dit volk zijn er nog vele andere volkeren gekomen, ieder met hun eigen invloed op het eiland. Vooral de  Spaanse veroveraars waren van belang voor de ontwikkeling van de wijnbouw. De Spanjaarden bleven tot het begin van de 18e eeuw, wat een verklaring vormt voor de vele aanwezige, oorspronkelijke druivenrassen. Wijnbouw vinden we veel in het zuiden en zuidwesten.

 

5% en 13%
Past goed bij salades en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Vermentino di Sardegna Olianas DOC 2017”