Tio Pepe Fino Sherry

12,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Tio Pepe Fino DO

Spanje | Sherry-Xérès-Jerez

Omschrijving Tio Pepe Fino DO

Tio Pepe Fino s een knisperende frisse, zeer droge sherry met een licht zilt karakter en hints van amandelen. Zeer smakelijk bij gerookte zalm, haring, oesters, maar ook zeer geschikt als aperitief, bij tapas en schaal- en schelpdieren. Bekroond met een zilveren medaille op de International Wine Challenge.

Sherryhuis Gonzalez Bypass

In 1835 stichtte de 23-jarige Manuel Maria Gonzalez het huis Gonzalez Byass in Jerez de la Frontera. Zijn oom was een populair figuur en werd door iedereen aangesproken als ‘Tio Pepe’. Hij hielp de zaak mee groot maken en daarom blijft zijn naam onlosmakelijk verbonden met deze hoogwaardige sherry.

Wijnstreek Sherry-Xérèz-Jerez

Sherry wordt geproduceerd in het uiterste zuiden in de provincie Cádiz, die het westelijke deel van de streek Andalusië vormt. Ruim 3000 jaar geleden vestigden de Feniciërs zich hier en noemden de streek Xera. De meegebrachte druivenstokken vonden een ideale bodem en klimaat. De Romeinen noemden de streek later Ceret. Door een verbastering kreeg het zijn huidige naam Jerez. Tijdens de overheersing door de Moren gebruikte men de Arabische naam Cherrish. Deze werd in de loop der tijden omgevormd tot Sherry. De streek is een uitgestrekte driehoek met als grenzen rivieren en de Atlantische Oceaan.

Druivenrassen

Het belangrijkste en beste druivenras is de Palomino Fino met een aanplant van 95% van het totale areaal van 10.500 hectare aan wijngaarden. De andere toegestane rassen zijn Palomino de Jerez en de suikerrijke rassen Pedro Ximénèz en Moscatel

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Tio Pepe Fino DO”