Terlato&Chapoutier Shiraz Viognior

14,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Terlato & Chapoutier Shiraz

Australië | Victoria

Omschrijving Terlato & Chapoutier Shiraz

Terlato & Chapoutier Shiraz is een mooie wijn met de pittigheid van kruiden, rijpe rode bessen met een lichte zweem van exotisch fruit . Het exotisch fruit  wijst op het kleine aandeel van de witte druif Viognier.  Terlato & Chapoutier Shiraz  heeft zeer fijne tannines, een heerlijke balans tussen fruit en droge kruidigheid. De afdronk is met veel minerale frisheid.

Samenwerking

Terlato & Chapoutier is absoluut een van de meest opwindende joint ventures van de gehele wijnwereld. Het is allemaal begonnen in 1987 toen de Californiër Terlato de Fransman Chapoutier leerde kennen. Hun aanvankelijke zakelijke relatie werd een vriendschap, die leidde tot de oprichting in 1988 van de Domaine Terlato & Chapoutier in Victoria, Zuid -Australië. De vrienden droomden ervan om enige van de beste Shiraz – wijnen van Australië te vinificeren. Deze droom is werkelijkheid geworden met de Terlato& Chapoutier Shiraz.

South Australia

South Australia is de staat met zijn grote wijnbedrijven die zo`n 50% van de Australische wijnproductie voor zijn rekening neemt. De ligging van de wijngaarden varieert van vlak tot heuvelachtig. Het klimaat in de heuvels is koel, daarnaast zijn er de hete, droge gebieden.

Wijnstreek Victoria

De druiven van de Terlato & Chapoutier Shiraz komen uit het in het zuid-oosten van Australië gelegen Victoria. De streek kenmerkt zich door een zeeklimaat in de kuststreek en een steeds heter wordend klimaat voor de landinwaarts gelegen streken. Op de steile, koele noordelijke hellingen kunnen de druiven lang rijpen. De bodem bestaat uit rode leem, riviergond en vulkanische aarde.

5% en 14 %
Past goed bij geroosterd, pasta & pizza en rundvlees

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Terlato & Chapoutier Shiraz”