verenigde-staten

Rosé Wijn Verenigde Staten

Amerikaanse rosé wijnen

Aan de Amerikaanse westkust ligt een land uit legenden. Een land van goud en zonneschijn, van rijkdom en onbegrensde mogelijkheden. Californië, het kloppende hart van de Amerikaanse droom. Ooit schuimden duizenden fortuinzoekers de Californische heuvels af, in een verwoede zoektocht naar onontgonnen goudaders. Ze zoeken nog steeds, thans naar vloeibaar goud. Afkomstig van dezelfde heuvels, nu bedekt met groene wijngaarden.

Ontdek ons complete aanbod aan Amerikaanse rosé wijnen. Mocht u persoonlijk advies willen, neem dan contact met ons op.

Grizzly Bear Zinfandel Rosé

Verenigde Staten | Californië
6,45 p.st.

Amerikaanse rosé wijnen

Gevulde glazen

Twee langgerekte bergketens bepalen het wijnklimaat van Californië. Tijdens het regenseizoen spoelt een dikke mist vanuit de Stille Oceaan over de Californische kust. Waar de ruige Coast Range geen weerstand biedt, drijft deze mist landinwaarts, tot hij op het steile woestijngebergte van Sierra Nevada stuit. De glans van het moderne Californië komt van gevulde wijnglazen. De wijn met zorg gecultiveerd in mistige valleien, rijpend in de felle zon van de Amerikaanse westkust. Unieke omstandigheden die de Californische wijn tot de meest succesvolle van de laatste decennia maken.

Wijngebieden

De staat Californië is verreweg de belangrijkste staat voor de Noord-Amerikaanse wijnbouw. De totale aanplant van druiven in Californië bedraagt ongeveer 320.000 hectare. Niet alle druiven zijn bedoeld om wijn van te maken. De Central Valley is de belangrijkste wijnbouwgebied voor het produceren van rosé. Dit  gebied beslaat een groot deel van Midden-Californië en ligt in de beschutting van bergketens in het oosten en westen. De rivieren zorgen hier voor voldoende water.

Blauwe druiven

De aanplant van blauwe rassen is in de afgelopen tien jaar sterk toegenomen, vooral van de Cabernet Sauvignon en de Merlot. Californië heeft ook een ‘eigen ras’: de Zinfandel. Het is een blauw ras dat geschikt is voor allerlei wijntypen: van heel lichte, enigszins zoete rosé (‘pink wines’) tot zeer krachtige en zware rode wijnen met soms meer dan 15 procent alcohol. In Italië heet deze druif Primitivo.

Bekende wijnhuizen

Hayes Ranch wordt geproduceerd door het meer dan 125 jaar oude wijnbedrijf Wente Vineyards. Daarmee is het de oudste, nog in familiebezit zijnde wijnproducent van Californië. Bij dit bedrijf wordt door innovatieve techniek en door aandachtig werk in de wijngaarden gestreefd naar de hoogste kwaliteit.