Serras de Azeitao rode wijn

6,79p.st. 5,45p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Serras de Azeitão Tinto 2016

Portugal | Setúbal

Omschrijving Serras de Azeitão Tinto 2016

Serras de Azeitão Tinto heeft een mooie structuur, romig zacht met een hint van zwarte bessen en bramen van de druiven Syrah, Aragonez, Merlot en Touriga Nacional. De afdronk is zacht en ongecompliceerd. Past goed bij vlees- en visgerechten.

Wijnstreek Setúbal

Portugal heet iets van een wijn revolutie doorgemaakt in de afgelopen decennia. Dit Oude Wereld land is al lang bekend om weinig meer dan zijn versterkte wijnen. Evenzo taart en licht witte wijnen (vinho verde). Tegenwoordig  is er een nieuwe golf van rijke en rijpe wijnen. De Setúbal schiereiland is de Portugese wijnstreek direct ten zuiden en ten oosten van Lissabon, aan de overkant van de Taag. Het wijngebied Península de Setúbal waar deze wijn vandaan is vlak en zanderig waar de bodems van kalksteen of klei -kalksteen zijn.

Wijnhuis Bacalhôa

Dit bedrijf was voorheen bekend onder de naam JP Vinhos, naar de toenmalige eigenaar João Pires & Filhos. Met het samengaan van diverse bedrijven en wijnmerken is de naam van het bedrijf gewijzigd in Bacalhôa, Wines of Portugal. Met die naam wordt verwezen naar het prachtige paleis in Setúbal, dat deel uitmaakt van het historisch erfgoed. Bacalhôa, Wines of Portugal is een efficiënt bedrijf dat de historische waarde van het gebied en de wijnen hoog in het vaandel heeft, maar wel de traditionele manier van wijn maken heeft opgepoetst. Met wijngaarden en productiefaciliteiten in de gebieden Azeitão, Alentejo, Lorridos en Setúbal beschikt Bacalhôa nu over een breed assortiment kwaliteitswijnen..

14 %
Past goed bij rundvlees en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Serras de Azeitão Tinto 2016”