Serras de Azeitao droog wit

6,79p.st. 5,45p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Serras de Azeitão Branco 2016

Portugal | Setúbal

Omschrijving Serras de Azeitão Branco 2016

Serras de Azeitão Branco gemaakt van de druiven Fernão Pires, Verdelho en Arinto heeft een mooie structuur. Serras de Azeitao Bianco is complex met tonen van muskaat, perzik en abrikoos. Zachte zuren. Lekker bij gegrild vis, visgerechten, wit vlees en zeevruchten.

Wijnstreek Setúbal

Portugal heet iets van een wijn revolutie doorgemaakt in de afgelopen decennia. Dit Oude Wereld land is al lang bekend om weinig meer dan zijn versterkte wijnen. Evenzo is Portugal het land van taart en licht witte wijnen (Vinho Verde). Tegenwoordig  is er een nieuwe golf van rijke en rijpe wijnen. De Setúbal schiereiland is de Portugese wijnstreek direct ten zuiden en ten oosten van Lissabon, aan de overkant van de Taag. Het wijngebied Península de Setúbal waar deze wijn vandaan is vlak en zanderig waar de bodems van kalksteen of klei -kalksteen zijn.

Wijnhuis Bacalhôa

Dit bedrijf was voorheen bekend onder de naam JP Vinhos, naar de toenmalige eigenaar João Pires & Filhos. Met het samengaan van diverse bedrijven en wijnmerken is de naam van het bedrijf gewijzigd in Bacalhôa, Wines of Portugal. Met die naam wordt verwezen naar het prachtige paleis in Setúbal, dat deel uitmaakt van het historisch erfgoed. Bacalhôa, Wines of Portugal is een efficiënt bedrijf dat de historische waarde van het gebied en de wijnen hoog in het vaandel heeft, maar wel de traditionele manier van wijn maken heeft opgepoetst. Met wijngaarden en productiefaciliteiten in de gebieden Azeitão, Alentejo, Lorridos en Setúbal beschikt Bacalhôa nu over een breed assortiment kwaliteitswijnen..

13%
Past goed bij vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Serras de Azeitão Branco 2016”