Saint Clair Chardonnay  Omaka reserve

21,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Saint Clair Chardonnay Omaka Reserve 2017

Nieuw Zeeland | Marlborough

Een zeer smakelijke en rijke wijn die u toch eens geprobeerd moet hebben.

Omschrijving Saint Clair Chardonnay Omaka Reserve 2017

Saint Clair Chardonnay Omaka heeft een intense en complexe neus, met aroma’s van perzik, kamperfoelie en eiken. Zeer smakelijke rijke wijn met steenvruchten, kruiden en subtiele vanille. Elegant en mooi in balans met een lange afdronk. Saint Clair Chardonnay is twee maal onderscheiden als wijn van het jaar.

Pioniers

Pioniers in Marlborough waren Neal en Judy Ibbotson, die in 1978 hun eerste wijngaard aanplantten. Lange tijd verkochten ze hun druiven aan lokale wineries, maar stilaan ontstond de wens om zelf wijn te maken. Als wijnmaker werd Kim Crawford aangetrokken, één van de beste wijnmakers van Nieuw Zeeland.  In 1994 verscheen de eerste “Saint Clair Estate” (genoemd naar de familie Sinclair die het landgoed als eerste in bezit had) wijn onder eigen label op de markt en met veel succes.

Marlborough

Marlborough is het belangrijkste wijnbouwgebied van Nieuw-Zeeland en het enige gebied van het Zuidereiland dat écht meetelt. Toch is de wijnbouw er nog jong: er werd pas in 1973 mee gestart. De groeiomstandigheden zijn er ideaal, vanwege de leemgronden op een ondergrond van kiezels in de valleien van de rivieren Wairau en Awatere. De wijngaarden hebben weinig last van koude weersinvloeden uit het westen en oosten, maar een warme, noordelijke stroming dringt gemakkelijk het land binnen. Overvloedige zonneschijn, koele nachten en een lang groeiseizoen zorgen voor een kenmerkende aromatische structuur, die de wijnen geliefd maakt. De Sauvignon blanc is de meest aangeplante druif, met Chardonnay als tweede, gevolgd door Pinot noir en Riesling. De Sauvignon blanc uit deze streek is in de internationale wijnwereld zeer geliefd. Daar­naast heeft Marlborough ook een goede reputatie opgebouwd met mousserende wijnen die volgens de méthode traditionnelle zijn gemaakt. Daarnaast heeft het een grote variatie aan rode en witte tafelwijnen.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Saint Clair Chardonnay Omaka Reserve 2017”