9,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Sables Azur Rosé Côtes de Provence 2016

Frankrijk | Provence

Omschrijving Sables Azur Rosé Côtes de Provence 2016

Sables Azur Rosé Côtes de Provence heeft een roze perzikachtige kleur en is gemaakt van de druiven Cinsault, Grenache en Syrah. In de neus delicate hints van rode bessen en zoete citrusvruchten. In de smaak is Sables Azur Rosé krokant fris met een goede balans tussen alcohol en zuur. Als aperitief, gegrild vis, aziatisch en shusi.

De Provence

De Provence heeft een rijke historie, wamt het waren eerst de Féniciërs en later de Grieken, die in Frankrijk meest zuidoostelijke streek de wijncultuur brachten. Onafgebroken vanaf de 6de eeuw voor Christus hebben wijnstokken het landschap beheerst. De Romijnen zorgden voor verdere uitbreiding van de wijngaarden en tevens voor de export van de Provencewijnen. Het gebied  begint ten oosten van Marseille en strekt zich uit tot aan Nice, zowel langs de kust als landinwaarts. Het is een onweerstaanbaar stukje Frankrijk met heuvels, bossen, rotspartijen, uitgestrekte weiden, bergen en duizenden hectares wijngaarden.

Côtes de Provence

Dit is de grootste regionale gebied met een oppervlakte van ongeveer 19.000 hectare. Deze streek ligt in het oostelijke deel van de Provence. Naast wat wit en rood komt merendeel van de wijn als Rosé in de handel. De wijnen van de Côtes de Provence worden vaak op een slanke, gewelfde fles gebotteld, de zogenaamde amfora. Dit is een model genoemd naar de oude stenen amfora, waarin Grieken hun wijn bewaarden.

Klimaat

Het klimaat is een typisch Middellands Zeeklimaat (mediterraan)met 3.000 uren zon en 800 millimeter regen per jaar. Zomer en herfst zijn heet en droog met weinig regen, de winter is zacht en regenrijk en in het voorjaar kunnen flinke stortbuien vallen. De streek kan verder behoorlijk last hebben van de mistral, die bij de druiven stress kan veroorzaken. Het droge klimaat en de wind geven bescherming tegen schimmelziektes in het wijngebied.

13%
Past goed bij aperitief, aziatisch en vis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sables Azur Rosé Côtes de Provence 2016” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *