Pyréne Pays de Cocagne L’inimitable

7,79p.st. 6,25p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Pyrène Pays de Cocagne L’inimitable 2015

Frankrijk | Sud-Ouest

Omschrijving Pyrène Pays de Cocagne L’inimitable 2015

Pyrène Pays de Cocagne L’inimitable is een mix van de druiven Merlot 50%, Tannat 40% met een beetje Syrah 10%. De wijn heeft een zwartachtige granaat kleur. Aroma`s van violet, kruiden, klein zwart fruit en verse kersen. In de smaak is de wijn fris met knapperig rood fruit. De zijdeachtige tannines en de aromatische versheid maken van de Pyrène Pays de Cocagne L’inimitable een gemakkelijk drinkbare wijn. Uitstekende combinatie met vele gerechten zoals kalfs – en lams vlees, kip, zachte kaas en Provençaalse gerechten. Ideale drinktemperatuur 15-16 ° C. De wijn kan zeker 2 jaar worden bewaard.

Bodem en klimaat

De grond in het wijngebied Comté Tolosan, liggend in de wijnstreek Sud-Ouest rondom de stad Toulouse is overwegend van klei en kalksteen, hun rijkdom en diepte beschermen de wijngaarden tegen de droogte van de zomer. De percelen die voor deze wijn wordt gebruikt, worden allemaal beïnvloed door de oceaan. Hoewel gematigd, kan het klimaat in de zomer heel warm en droog zijn. De stormen in augustus brengen echter de regenval die nodig is voor de goede groei van de wijnstok. Het naseizoen is vaak mild en aangenaam waardoor de druiven geleidelijk kunnen groeien en verouderen.

De Legende van de Pyreneeën

De Legende van de Pyreneeën is dat vanuit de Egeïsche Zee Hercules naar het land van Bebrydes ging. Hij ontmoette er een jonge en zeer mooie dame genaamd Pyrène. Alle koningen en heren uit de omgeving waren in haar geïnteresseerd. Terwijl Hercules in een ander gebied ging werken, besloot Pyrène het Bebrydes-koninkrijk te verlaten. Tijdens haar tocht door de omliggende bergen werd ze vervolgens gedood door een beer. Hercules organiseerde toen een feest en besliste deze bergen Pyreneeën te noemen, ter ere van zijn geliefde Pyrène.

5% en 12%
Past goed bij kaas en lamsvlees

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Pyrène Pays de Cocagne L’inimitable 2015”