puklavec-family-wines452-be-59c26df69b65a.jpg.960px

6,75p.st. 5,45p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Puklavec Family Estate Selection Sauvignon Blanc & Pinot Grigio

Slovenië | Ljutomer-Ormož

Omschrijving Puklavec Family Estate Selection Sauvignon Blanc & Pinot Grigio

Estate Selection Sauvignon Blanc & Pinot Grigio vormen samen een toegankelijke, fruitige wijn. Met aroma’s van kruisbes, rode appel en rijp geel fruit. Deze wijn is heerlijk als aperitief en past perfect bij asperges, salades of een lichte maaltijd.

Wijnhuis Puklavec

Even terug in de tijd. In de jaren dertig van de vorige eeuw werkte Martin Puklavec bij een lokale coöperatie van wijnboeren in Ljutomer-Ormož., Slovenië. Hij nam het voortouw en zorgde ervoor dat dit gebied uitgroeide tot één van de beste wijngebieden in de wereld. Later, in de jaren vijftig, was hij de drijvende kracht achter de aanleg van de imposante kelder. Ook nu is de familie Puklavec de aanjager van een nieuwe lente. Sinds 2009 is het wijnbedrijf weer in handen van de familie. Samen met de boeren van de coöperatie werkt mene hard aan de optimalisatie van de wijngaarden en kwaliteit van de wijnen. Het draait om de natuur en het vakmanschap, maar de mogelijkheden van de moderne techniek laat men niet onbenut. Geheel in lijn van de familietraditie: samen werken, samen leven, samen genieten.

Het wijngebied

Slovenië ligt ingeklemd tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië en de Adriatische Zee. Het is een groen land met sterk wisselende landschappen, veel zon en hardwerkende, gastvrije mensen. Slovenië heeft zich decennia lang beperkt kunnen profileren, maar de laatste jaren ontwikkelt het zich razendsnel. Het richtte de blik altijd al op het Westen en sinds de onafhankelijkheid is dat alleen maar sterker geworden en is Slovenië in 2004 toegetreden tot de Europese Unie. In het noordoosten van Slovenië ligt het gebied Ljutomer-Ormož. Hier komen uitstekende witte wijnen vandaan. Het ligt op dezelfde hoogte als de Bourgogne en het terroir is vergelijkbaar met Nieuw-Zeeland. De heuvels en de terrassen zijn kenmerkend voor dit gebied. Dankzij de zorgvuldig opgebouwde terrassen profiteren de druiven volop van de zon. Alle druiven worden handmatig geplukt. Arbeidsintensief? Ja. Buitensporig veel werk? Nee, want volgens de mensen die het kunnen weten (de mannen die in de wijngaarden werken), draagt het bij aan de kwaliteit van de wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Puklavec Family Estate Selection Sauvignon Blanc & Pinot Grigio”