Peter Zemmer Pinot Noir Rollhütt DOC

13,99p.st. 11,19p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Peter Zemmer Pinot Noir Rollhütt DOC

Italië | Alto Adige

Omschrijving Peter Zemmer Pinot Noir Rollhütt DOC

Peter Zemmer Pinot Noir Rollhütt is 70% 12 maanden gerijpt in grote vaten van Frans eiken, de overige 30% wordt in gebruikte Barrique vaten gerijpt. Daarna volgt nog een flesrijping van 6 maanden voordat de wijn voor de verkoop wordt vrijgegeven. De wijn is harmonieus, sappig, elegant en heeft een duidelijke fruitig karakter. De kleur is robijn – tot granaatrood en in de neus heeft hij bessen en kersen en is hij rijp en verleidelijk. In de mond is de wijn zacht maar vol body en zeer fruitig.

Wijngoed Peter Zemmer

Het wijngoed van Peter Zemmer ligt in de regio Alto Adige, opgericht in 1922, ligt midden in het kleine plaatsje Cortina. Het dorp ligt vlak voor de zuidelijke grens met Trentino. Het is de laatste plaats waar de meerderheid van de bevolking Duits spreekt. Het dorp ligt midden in de vallei en wordt omringd door boomgaarden en wijnvelden. Door de grote verscheidenheid aan bodemsoorten worden hier veel verschillende druiven verbouwd. Het speciale microklimaat in deze vallei zorgt ervoor dat de druiven onder de beste omstandigheden groeien. Deze klimatologische omstandigheden dragen er aan bij dat de wijnen van Peter Zemmer zich met de beste kunnen meten. Peter Zemmer is de 3e generatie van de familie Zemmer die eigenaar is van dit wijngoed.

 

 

2 recensies voor Peter Zemmer Pinot Noir Rollhütt DOC

 1. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  De kennismaking met deze heerlijke wijn was een geschenk van onze zwager.
  Het werd voor ons een speciale ervaring omdat ik voor eerst deze fles met mijn vriend hebben gedronken op onze liefdes verklaring voor elkaar.
  Deze wijn zal onze speciale wijn blijven.
  En hopen er nog veel van te kunnen genieten.

 2. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Dit is een topper! Een grote verrassing!

Een recensie toevoegen