Peter Zemmer Lagrein Raut

11,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Peter Zemmer Lagrein Raut DOC

Italië | Alto Adige

Omschrijving Peter Zemmer Lagrein Raut DOC

Peter Zemmer Lagrein Raut DOC van het druivenras Lagrein is uniek voor Alto Adige Het heeft uitstekende groeiomstandigheden op de kalkrijke gronden in de nabijheid van de wijnmakerij. De bijzondere locatie en de tedere zorg voor de wijngaard bieden de beste voorwaarden voor de productie van dit ras. Men kan stellen dat dit ras van buitengewone kwaliteit is. Van deze Lagrein druif rijpt 70% een aantal maanden in grote eiken vaten, de overige 30% wordt in 2 en 3 jaar oude Barique vaten gerijpt gevolgd door een aantal maanden flesrijping. Na deze rijping wordt pas de wijn voor verkoop vrijgegeven. De Peter Zemmer Lagrein Raut is vol , sappig en vol van fruit. De kleur is robijn- tot donker granaatrood en in de neus heeft hij intensieve, complexe, kruidige aroma`s, bosvruchten en viooltjes. In de mond is de wijn in balans met mooie tannines, zacht, sappig en rond met een licht kruidige afdronk.

Wijngoed Peter Zemmer

Het wijngoed van Peter Zemmer ligt in de regio Alto Adige, opgericht in 1922, ligt midden in het kleine plaatsje Cortina. Het dorp ligt vlak voor de zuidelijke grens met Trentino en is de laatste plaats waar de meerderheid van de bevolking Duits spreekt. Het dorp ligt midden in de vallei en wordt omringd door boomgaarden en wijnvelden. Door de grote verscheidenheid aan bodemsoorten worden hier veel verschillende druiven verbouwd. Het speciale microklimaat in deze vallei zorgt ervoor dat de druiven onder de beste omstandigheden groeien. Deze klimatologische omstandigheden dragen er aan bij dat de wijnen van Peter Zemmer zich met de beste kunnen meten. Peter Zemmer is de 3e generatie van de familie Zemmer die eigenaar is van dit wijngoed.

 

 

13%
Past goed bij kaas en wild

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Peter Zemmer Lagrein Raut DOC”