Peter Zemmer Gewürztraminer

12,99p.st. 10,39p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Peter Zemmer Gewürztraminer DOC

Italië | Alto Adige

Een hele mooie typische 'Südtiroler Weisswein ', lekker stevig, kruidig en aangename zuren. Moet u echt eens proberen.

Omschrijving Peter Zemmer Gewürztraminer DOC

Peter Zemmer Gewürztraminer is met zekerheid de meest typische ‘Südtiroler Weisswein’. De wijn heeft een stevige body en is zeer aromatisch. De kleur is intensief stro – tot goudgeel. In de neus heeft de wijn kruidige tonen, zoete geuren van muskaat, gedroogde bloemen, kruidnagel en rozenblaadjes. Hij is mondvullend kruidig, rijk, fris en levendig met zeer aangename zuren. De wijn past goed bij krab, kreeft, pasteitjes, schaaldieren en is ook heerlijk als aperitief.

Wijngoed Peter Zemmer

Het wijngoed van Peter Zemmer ligt in de regio Alto Adige, opgericht in 1922, ligt midden in het kleine plaatsje Cortina. Het dorp ligt vlak voor de zuidelijke grens met Trentino. Het is de laatste plaats waar de meerderheid van de bevolking Duits spreekt. Het dorp ligt midden in de vallei en wordt omringd door boomgaarden en wijnvelden. Door de grote verscheidenheid aan bodemsoorten worden hier veel verschillende druiven verbouwd. Het speciale microklimaat in deze vallei zorgt ervoor dat de druiven onder de beste omstandigheden groeien. Deze klimatologische omstandigheden dragen er aan bij dat de wijnen van Peter Zemmer zich met de beste kunnen meten. Peter Zemmer is de 3e generatie van de familie Zemmer die eigenaar is van dit wijngoed.

Wijngebied Alto Adige

Alto Adige is één van de kleinste wijnbouw gebieden van Italië. Het ligt in het noordoosten en wordt ook wel Zuid-Tirol genoemd. Van de totale bevolking spreekt ongeveer zestig procent Italiaans en veertig procent Duits. Al generaties lang staat Alto Adige garant voor unieke wijnen van hoge kwaliteit. Het is een regio met een grote verscheidenheid aan wijnen met een jaarlijkse productie van 350.000 hl. Uit archeologische opgravingen blijkt dat hier al wijn werd gemaakt lang voordat de Romeinen de Adige vallei bezetten. Veel verschillende volkeren hebben zich in de loop der tijd in deze regio gevestigd.De wijngebieden liggen tussen de Dolomieten rond Bolzano in het noorden tot aan Trentino. Hier loopt de Strada del Vino, oftewel Weinstrasse. In totaal zijn er ongeveer 5127 ha met wijngaarden beplant in de Alto Adige. Ongeveer 2/3 van de wijnproductie komt van coöperaties. Van de totale wijnproductie in deze regio heeft maar liefst 98% een DOC-classificatie. De regio heeft maar liefst 300 dagen zonneschijn per jaar. Een gemiddelde temperatuur van boven de 18 graden met flinke schommelingen tussen dag- en nachttemperaturen tijdens het groeiseizoen. Het resultaat zijn fris elegante rode en witte wijnen.

 

 

 

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Peter Zemmer Gewürztraminer DOC”