Nie Verkeerd Nie Pinotage Fairtrade

5,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Nie Verkeerd Nie Pinotage 2011

Zuid-Afrika | West-Kaap

Een mooi gestileerde Pinotage, heerlijk als aperitief en bij kruidige gerechten. Deze wijn is de moeite waard om te geschonken te worden.

Omschrijving Nie Verkeerd Nie Pinotage 2011

Nie Verkeerd Nie Pinotage heeft een donkere rode kleur en veel aroma`s van rood fruit. In de neus pruimen en kruiden. De smaak is soepel stevig en karakteristiek. Keurmerk Fairtrade

Pinotage druif

De Pinotage druif is de nationale trots van Zuid-Afrika. Hoewel het aandeel van de Pinotage druif in de totale aanplant van Zuid-Afrika slechts zo’n 6% procent bedraagt, heeft de druif daar toch een bijzondere status.Deze blauwe druif is een creatie van de Franse professor Abraham Perold, die met de kruising van de druiven Pinot Noir en Cinsault hoopte dat de nieuwe druif de kwaliteiten van de ouders zou overnemen: de hoge productiviteit van de Cinsault en de kleur, geur, smaak en complexiteit van de Pinot Noir. Omdat in Zuid-Afrika de Cinsault druif vroeger bekend stond als ‘Hermitage’, leidde de samenvoeging van de namen van de ouders tot de naam ‘Pinotage’.

Wijnland Zuid Afrika

Zuid-Afrika is vrij nieuw tot de wereld van de wijnen in vergelijking met andere wijnlanden. In de 17e eeuw begonnen de Nederlanders met het verbouwen van wijn in het hiervoor uitermate geschikte Zuid-Afrikaanse klimaat. De kwaliteit van de wijnen steeg toen enkele jaren later ook de Fransen hier hun wijnen gingen verbouwen. Zuid-Afrika is nu het 2e importland ter wereld op het gebied van wijnen, dit ondanks de vrij korte wijn geschiedenis. In de Western Cape vinden de meeste Zuid- Afrikaanse wijnen hun oorsprong.

Wijnbouw in Zuid-Afrika

Het werk in een Zuid-Afrikaanse wijngaard verschilt weinig van dat in een Europese. Alleen begint het seizoen er in september en niet in februari, zoals in Europa. Zuid-Afrika ligt immers op het zuidelijk halfrond. Terwijl in Europa dan net de oogst begint, beginnen in Zuid-Afrika de wijnstokken uit te lopen. In januari begint de zomer in de Kaap. De meeste druiven worden in februari geoogst. Deze oogst gebeurt vrijwel overal nog handmatig. Zuid-Afrika heeft erg veel kennis uit andere landen gehaald. Al in de zeventiende eeuw vestigden zich Franse Hugenoten in Paarl. Wijnstokken zijn uit de hele wereld geïmporteerd en de meeste wijnmakers hebben het vak geleerd in landen en gebieden als Frankrijk, Duitsland, Californië, Australië en Nieuw-Zeeland, vooral de jongere. De invloed van deze internationale kennis is merkbaar in de verschillende stijlen van wijnen uit Zuid-Afrika.

 

14 %
Past goed bij aperitief en stoofpot

1 recensie voor Nie Verkeerd Nie Pinotage 2011

  1. Beoordeelt met:
    5.0

    Het is een heerlijke volle wijn

Een recensie toevoegen