5,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Nie Verkeerd Nie Chardonnay 2017

Zuid-Afrika | West-Kaap

Omschrijving Nie Verkeerd Nie Chardonnay 2017

Nie Verkeerd Nie Chardonnay heeft een bleekgele kleur. In de neus aroma`s van rode appels, ananas en meloen geuren. Smaken van vers fruit , citrus, vanille en een mooi afgeronde afdronk. Keurmerk Fairtrade

Wijnland Zuid Afrika

Zuid-Afrika is vrij nieuw tot de wereld van de wijnen in vergelijking met andere wijnlanden. In de 17e eeuw begonnen de Nederlanders met het verbouwen van wijn in het hiervoor uitermate geschikte Zuid-Afrikaanse klimaat. De kwaliteit van de wijnen steeg toen enkele jaren later ook de Fransen hier hun wijnen gingen verbouwen. Zuid-Afrika is nu het 2e importland ter wereld op het gebied van wijnen, dit ondanks de vrij korte wijn geschiedenis. In de Western Cape vinden de meeste Zuid- Afrikaanse wijnen hun oorsprong.

Wijnbouw in Zuid-Afrika

Het werk in een Zuid-Afrikaanse wijngaard verschilt weinig van dat in een Europese. Alleen begint het seizoen er in september en niet in februari, zoals in Europa. Zuid-Afrika ligt immers op het zuidelijk halfrond. Terwijl in Europa dan net de oogst begint, beginnen in Zuid-Afrika de wijnstokken uit te lopen. In januari begint de zomer in de Kaap. De meeste druiven worden in februari geoogst. Deze oogst gebeurt vrijwel overal nog handmatig. Zuid-Afrika heeft erg veel kennis uit andere landen gehaald. Al in de zeventiende eeuw vestigden zich Franse Hugenoten in Paarl. Wijnstokken zijn uit de hele wereld geïmporteerd en de meeste wijnmakers hebben het vak geleerd in landen en gebieden als Frankrijk, Duitsland, Californië, Australië en Nieuw-Zeeland, vooral de jongere. De invloed van deze internationale kennis is merkbaar in de verschillende stijlen van wijnen uit Zuid-Afrika.

 

 

 

13%
Past goed bij gevogelte en vis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nie Verkeerd Nie Chardonnay 2017” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *