Persoonlijk wijnadvies
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 75,- (NL & BE)
Betaalgemak & veilig betalen
Menu

Nectar Pedro Ximénez

Nectar Pedro Ximénez

Nectar Pedro Ximénez is verrassend zoet en vol van smaak met een donkere mahoniekleur. Vol en krachtige evenwichtig eigenschappen. Nectar Pedro Ximénez heeft een opvallende geur van rozijnen. In de smaak gedroogd fruit, karamel, vijgen en noten. Bijna stroopachtig van structuur. Serveren op kamertemperatuur

18,95 per fles

Doos (6 flessen)
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 75,- (NL & BE)

Nectar Pedro Ximénez is verrassend zoet en vol van smaak met een donkere mahoniekleur. Vol en krachtige evenwichtig eigenschappen. Nectar Pedro Ximénez heeft een opvallende geur van rozijnen. In de smaak gedroogd fruit, karamel, vijgen en noten. Bijna stroopachtig van structuur. Serveren op kamertemperatuur

Extra informatie

Land

Smaak

,

Past goed bij

, ,

Streek

Druif

Inhoud

0.75 L

Beoordelingen
    Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst voor deze wijn.
    Beoordeel deze wijn

    Deel je ervaring met Wijnbroeders en laat andere wijnliefhebbers weten wat je van deze wijn vindt.

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Wijnhuis Gonzalez Byass


    Gonzalez Byass werd in 1835 opgericht door Manuel Maria Gonzalez Angel. Hij kwam naar Jerez en kocht hier een klein wijnhuis en begon met de productie en export van zijn eigen wijnen. In 1885 besloot hij om samen te gaan met Robert Blake Byass en Gonzalez Byass was geboren. In 1998 heeft de familie Byass afstand genomen van het wijnhuis en staat Gonzalez Byass onder leiding van de familie Gonzalez.

    Wijnstreek Sherry-Xérèz-Jerez


    Sherry wordt geproduceerd in het uiterste zuiden in de provincie Cádiz, die het westelijke deel van de streek Andalusië vormt. Ruim 3000 jaar geleden vestigden de Feniciërs zich hier en noemden de streek Xera. De meegebrachte druivenstokken vonden een ideale bodem en klimaat. De Romeinen noemden de streek later Cer Lees meeret. Door een verbastering kreeg het zijn huidige naam Jerez. Tijdens de overheersing door de Moren gebruikte men de Arabische naam Cherrish. Deze werd in de loop der tijden omgevormd tot Sherry. De streek is een uitgestrekte driehoek met als grenzen rivieren en de Atlantische Oceaan.

    Druivenrassen


    Het belangrijkste en beste druivenras is de Palomino Fino met een aanplant van 95% van het totale areaal van 10.500 hectare aan wijngaarden. De andere toegestane rassen zijn Palomino de Jerez en de suikerrijke rassen Pedro Ximénez en Moscatel

    Misschien houdt u ook van...

    Toegang tot exclusieve wijn aanbiedingen?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve acties, aanbiedingen en informatie over de nieuwste top wijnen!

    Winkelwagen

    U heeft nog geen wijn in uw winkelwagen.