Moscato Vino Spumante Contri

4,99p.st. 3,95p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Moscato Contri Vino Spumante Dolce

Italië | Veneto

Omschrijving Moscato Contri Vino Spumante Dolce

Moscato Contri Vino Spumante Dolce is een heerlijke zoet licht mousserende dessertwijn gemaakt van de Mucaatdruif. De wijn heeft een mooie gele kleur met een intens zoete geur. In de smaak zoet, harmonieus en veel fruit. Ideaal bij alle soorten desserts. Koel serveren.

Moscato druif

De Moscato Druif  is een van de meest delicate druiven die er is, met een heerlijk frisse en aromatische smaak. Een prachtige druif die al sinds de oudheid gebruikt wordt om zomerse wijn mee te maken. Deze muskaatdruif is een van de oudste druiven ter wereld die nog bestaat en gebruikt wordt voor het maken van wijn. Al in de Griekse oudheid werd deze druif gebruikt. Via de Grieken kwam deze druif bij de Roemeinen, door wie zij “Apiane” genoemd werd, de druif van de bijen. Bijen worden namelijk door de sterke en zoete geur aangetrokken. Een andere bekende Moscato druif is de “Muskaat van Alexandrië”, die veelal in Frankrijk wordt geteeld. Muskaatdruiven zijn naar nootmuskaat vernoemd omdat zij een zoete, nootmuskaatachtige smaak hebben. Daarnaast zijn muskaatdruiven goed te herkennen aan hun knapperigheid tijdens het eten van de vrucht.

Wijnstreek Veneto

Veneto is een welvarend gebied met veel industrie. Venetië is de toeristische trekpleister. De belangrijke andere stad van dit gebied is Verona, waar ieder voorjaar de wijnbeurs Vinitaly gehouden wordt. Veneto is een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. De belangrijkste wijnbouwcentra liggen tussen het Gardameer (Lago di Garda), Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova. Ook in het heuvel­gebied rond Breganze zijn veel wijngaarden. Het klimaat is zacht en plezierig. Dat komt mede door de invloed van de zee en de naburige bergketens, die koude lucht tegenhouden.

7 %
Past goed bij dessert

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Moscato Contri Vino Spumante Dolce”