Mulderbosch Chenin Blanc of Steen

10,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Mulderbosch Chenin Blanc

Zuid-Afrika | West-Kaap

Een puntgave mooie frisse droge witte wijn, absoluut de moeite waard.

Omschrijving Mulderbosch Chenin Blanc

Mulderbosch Chenin Blanc is een  puntgave, complete wijn die zeer de moeite waard is. Het heeft de geur van watermeloen en acacia honing. Mulderbosch Chenin Blanc heeft een afdronk die mooi droog is en waarbij de houtrijping goed tot zijn recht komt.

Mulderbosch

Mulderbosch, gelegen tussen de Stellenbosch heuvels net buiten Stellenbosch zelf wordt wereldwijd geaccepteerd als een van beste wijnproducenten van Zuid-Afrika. Hun missie is om het unieke erfgoed, landschap en natuurlijke biodiversiteit te behouden. Dit doen ze door middel van ecologisch verantwoorde organisatie en management op het land en in de kelder toe te passen.

Wijnbouw in Zuid-Afrika

Het werk in een Zuid-Afrikaanse wijngaard verschilt weinig van dat in een Europese. Alleen begint het seizoen er in september en niet in februari, zoals in Europa. Zuid-Afrika ligt immers op het zuidelijk halfrond. Terwijl in Europa dan net de oogst begint, beginnen in Zuid-Afrika de wijnstokken uit te lopen. In januari begint de zomer in de Kaap. De meeste druiven worden in februari geoogst. Deze oogst gebeurt vrijwel overal nog handmatig. Zuid-Afrika heeft erg veel kennis uit andere landen gehaald. Al in de zeventiende eeuw vestigden zich Franse Hugenoten in Paarl. Wijnstokken zijn uit de hele wereld geïmporteerd en de meeste wijnmakers hebben het vak geleerd in landen en gebieden als Frankrijk, Duitsland, Californië, Australië en Nieuw-Zeeland, vooral de jongere. De invloed van deze internationale kennis is merkbaar in de verschillende stijlen van wijnen uit Zuid-Afrika.

Past goed bij kip en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Mulderbosch Chenin Blanc”