7,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Montes Chardonnay Reserva DO 2017

Chili | Central Valley

Omschrijving Montes Chardonnay Reserva DO 2017

Montes Chardonnay Reserva van de Winemaker`s Choice is samengesteld uit Chardonnay druiven die groeien in de Curico Vallei. Curico ligt  aan de voet van het Andesgebergte en in het kustgebied van de Colchagua Vallei. Koele wind in beide gebieden, zorgen voor een gestage groei van de druiven. Dit resulteert in een wijn met een enorme fruit expressie. Deze goudkleurige Montes Chardonnay Reserva wijn heeft smaken van appel en ananas en is zes maanden gerijpt op Frans eiken. Een heerlijke boterig smakende elegante wijn.

Rijpen van de wijn

Reserva wijnen rijpen in totaal drie jaar, waarvan twaalf maanden minsten op fust en de rest op fles. Voor witte wijnen en de rosé `s geldt een fustrijping van minimaal zes maanden en ze mogen pas na twee jaar op de markt komen.

Montes Winery

Vina Montes werd in 1988 opgericht door vier partners, die vanaf het begin de ijzersterke ambitie hadden om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. Montes Winery wordt wereldwijd gezien als een van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen. Met Aurelio Montes als een van de meest begenadigde en inspirerende wijnmakers. Vina Montes won reeds vele prijzen op internationale wijnconcoursen en krijgt zeer goede recensies in de toonaangevende wijnmagazines Wine Spectator en Decanter.

Wijngaarden

Vina Montes heeft vijf wijngaarden, waarvan drie in Curico Valley en twee in Colchagua, met een totale oppervlakte van ruim 600 hectare. Curicio Valley met ruim 17.00o hectare wijnlandschap wordt in drieën verdeeld : het Andesgebergte, de vlakte in het midden en de kuststreek. De wijngaarden liggen voornamelijk in het noorden aan weerzijden van de Tenorivier en in het zuiden aan beide  zijden van de Lentuérivier. Beide rivieren zorgen voor irrigatie.  Calchaqua en Cachapoal zijn de twee valleien die de Rappel Valley vormen. Calchaqua heeft ruim 22.000 hectare wijngaarden.

5% en 13%
Past goed bij gevogelte en wit vlees

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Montes Chardonnay Reserva DO 2017” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *