Montes Barrel Select Carmenèree

8,99p.st. 7,15p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Montes Barrel Select Carmenère DO

Chili | Colchagua

Omschrijving Montes Barrel Select Carmenère DO

Montes Carmenère  is diep robijn rood met paarse tinten. Impressies van rijp zwart en rood fruit, karamel en mokka komt men tegen in de geur. In met zorg geselecteerde Frans eiken vaten is de wijn gerijpt en heeft een volle uitgebalanceerde smaak. Montes Carmenère  heeft zijdeachtige tannines met veel diepte en een lange afdronk.

Vina Montes

Vina Montes werd in 1988 opgericht door vier partners. De partners hadden vanaf het begin de ijzersterke ambitie hadden om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt! Montes Winery wordt wereldwijd gezien als een van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen. Aurelio Montes als een van de meest begenadigde en inspirerende wijnmakers, ook van deze prachtige Montes Carmenère. Vina Montes won reeds vele prijzen op internationale wijnconcoursen. Men krijgt zeer goede recensies in de toonaangevende wijnmagazines Wine Spectator en Decanter.

Wijngaarden

Vina Montes heeft vijf wijngaarden, waarvan drie in Curico Valley en twee in Colchagua, met een totale oppervlakte van ruim 600 hectare. Curicio Valley met ruim 17.00o hectare wijnlandschap wordt in drieën verdeeld : het Andesgebergte, de vlakte in het midden en de kuststreek. De wijngaarden liggen voornamelijk in het noorden aan weerzijden van de Tenorivier en in het zuiden aan beide  zijden van de Lentuérivier. Beide rivieren zorgen voor irrigatie.  Calchaqua en Cachapoal zijn de twee valleien die de Rappel Valley vormen. Calchaqua heeft ruim 22.000 hectare wijngaarden.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Montes Barrel Select Carmenère DO”