Persoonlijk wijnadvies
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 75,- (NL & BE)
Betaalgemak & veilig betalen
Menu

Mil Pesetas Pedro Ximénez DO

Mil Pesetas Pedro Ximénez DO

PX is verrassend zoet en vol van smaak. Pedro Ximénez is vol, krachtig en evenwichtig, zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur.

PX is verrassend zoet en vol van smaak. Pedro Ximénez is vol, krachtig en evenwichtig, zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur.

Extra informatie

Land

Smaak

,

Past goed bij

,

Streek

Druif

Kenmerk

Inhoud

0,50 L

Beoordelingen
    Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst voor deze wijn.
    Beoordeel deze wijn

    Deel je ervaring met Wijnbroeders en laat andere wijnliefhebbers weten wat je van deze wijn vindt.

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Het druivenras van het gelijknamige sherry wordt veel gebruikt om sherry aan te zoeten. Het zoetgehalte van de most is zeer hoog, na de gisting ontstaat een uitstekende dessertwijn. PX is verrassend zoet en vol van smaak. Mil Pesetas Pedro Ximénez is vol, krachtig en evenwichtig, zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur. Zeer donker mahoniekleurig. Lekker bij, chocola of chocolademousse, koffie, vanille-ijs, allerlei zoete desserts, blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld Stilton). Licht gekoeld serveren, eenmaal geopend binnen enkele weken consumeren. Inhoud 50 cl.

    Het Solera Systeem


    De wijnbereiding van Sherry duurt ongeveer één tot anderhalf jaar. Voor een verdere rijping komt de Sherry in het Solera systeem terecht. De Sherry die in de hand Lees meerel komt, is bijna altijd een blend (menging) van verschillende jaargangen. Deze blend wordt zo gemaakt , dat er een constante kwaliteit en smaak is van het betreffende type. De Solera wordt gevormd door een aantal vaten in rijen op elkaar. De onderste laag wordt gevormd door de oudste wijnen, de Shipping Solera. De tweede laag noemt men de eerste Criadera, de derde laag tweede Criadera, enz. Uit de onderste laag tapt men een gedeelte (maximaal 30% per jaar) af. De onderste lagen worden aangevuld met Sherry uit de rij van bovenliggende vaten. Die daarboven vult de tweede rij aan, en zo gaat het systeem verder. Door deze manier van blenden is de kwaliteit en smaak gewaarborgd. Na menging zijn de wijnen klaar voor verkoop.

    Druivenrassen


    Het belangrijkste en beste druivenras is de Palomino Fino. Palomino Fino heeft een aanplant van 95% van het totale areaal van 10.500 hectare aan wijngaarden. De andere toegestane rassen zijn Palomino de Jerez en de suikerrijke rassen Pedro Ximénez en Moscatel.

     

    Misschien houdt u ook van...

    Toegang tot exclusieve wijn aanbiedingen?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve acties, aanbiedingen en informatie over de nieuwste top wijnen!

    Winkelwagen

    U heeft nog geen wijn in uw winkelwagen.